Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ ΠΛΟΙΟΥ «GOLDEN BLAZE»
Απλήρωτοι μέχρι και έξι μήνες

Αγώνα για να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους δίνουν οι ναυτεργάτες του επιβατηγού - οχηματαγωγού πλοίου «GOLDEN BLAZE» της ναυτιλιακής εταιρείας GOLDEN BLAZE MARITIME, οι οποίοι έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας. Το πλοίο βρίσκεται δεμένο στο ναυπηγείο Ψαρρός στο Πέραμα. Οι 10 ναυτεργάτες του πληρώματος έχουν να δουν μισθό πάνω από 3 μήνες ενώ ορισμένοι είναι απλήρωτοι μέχρι και 6 μήνες.

Η εταιρεία είχε εγκαταλείψει τους ναυτεργάτες και χωρίς τροφοδοσία και μόνο μετά από παρέμβαση των ταξικών ναυτεργατικών σωματείων ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, τα οποία και οργανώνουν τη μάχη των ναυτεργατών, αναγκάστηκε πριν τρεις μέρες να δώσει στους ναυτεργάτες φαγητό!

Με καταγγελία τους στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά και άλλους, τα δύο σωματεία απαιτούν την άμεση παρέμβαση των υπηρεσιών τόσο για την καταβολή των μισθών όπως προβλέπεται από τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας των Μεσογειακών Φορτηγών Πλοίων, όσο και την ένταξη των ναυτεργατών στο νόμο 3816/2010 «περί εγκατάλειψης στην αλλοδαπή ή ημεδαπή Ελλήνων ναυτεργατών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ