Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΑμεΑ
Καλούν σε ξεσηκωμό για επιδόματα και ειδικά σχολεία

Πλατιά σύσκεψη οργανώνουν η ΣΕΑΑΝ και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων τη Δευτέρα

Η εγκατάλειψη της ειδικής αγωγής μεγαλώνει τα αδιέξοδα για τις οικογένειες με ανάπηρα παιδιά (φωτ. από παλιότερη κινητοποίηση)
Η εγκατάλειψη της ειδικής αγωγής μεγαλώνει τα αδιέξοδα για τις οικογένειες με ανάπηρα παιδιά (φωτ. από παλιότερη κινητοποίηση)
Τον αγώνα του αναπηρικού κινήματος ενάντια στην κατακρεούργηση των προνοιακών επιδομάτων και για να ανοίξουν έγκαιρα όλα τα ειδικά σχολεία χωρίς τροφεία, να μη μείνει κανένα παιδί χωρίς σχολείο, επειδή οι γονείς δεν έχουν να πληρώσουν οργανώνουν η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής και καλούν τα άτομα με αναπηρία, τους χρόνια πάσχοντες και τις οικογένειές τους σε πλατιά σύσκεψη τη Δευτέρα στις 7 το απόγευμα στα γραφεία της ΣΕΑΑΝ (Χαλκοκονδύλη 37, 2ος όροφος). Η μείωση των ήδη πενιχρών προνοιακών επιδομάτων στα επίπεδα του 2008 ή του 2009, που εξετάζουν τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας, θα οδηγήσει σε βαθύτερη εξαθλίωση την πλειοψηφία των ατόμων με αναπηρία καθώς το 65% των αναπήρων παίρνει επίδομα ύψους 313 ευρώ το μήνα και με τη μείωση υπολογίζεται να πάει στα 230 ευρώ, αν και αποτελεί το μοναδικό πόρο επιβίωσης για ολόκληρες οικογένειες.

Στο κάλεσμά τους η ΣΕΑΑΝ και ο Ενιαίος Σύλλογος σημειώνουν: «Η κυβέρνηση προχωράει σε σφοδρή επίθεση ενάντια στα δικαιώματα και τις ζωές μας. Εχουν αποφασίσει τη μείωση των ήδη πενιχρών προνοιακών επιδομάτων και σχεδιάζουν την επιβολή εισοδηματικών (περιουσιακών και άλλων) κριτηρίων. Τροφεία μπαίνουν στα ειδικά σχολεία και είναι ζητούμενο ποια από αυτά θα ανοίξουν από Σεπτέμβρη. Αυτή η πολιτική εντάσσεται στα πλαίσια στήριξης της κερδοφορίας του κεφαλαίου καθώς περικόπτονται κονδύλια από τον κοινωνικό τομέα για να δοθεί ζεστό χρήμα στους βιομήχανους, στους εφοπλιστές και τους τραπεζίτες.

Αποδείχθηκε περίτρανα αυτό για το οποίο έγκαιρα το αγωνιστικό αναπηρικό κίνημα είχε προειδοποιήσει: Το φιάσκο της απογραφής, ο κουρνιαχτός για τους ανάπηρους - "μαϊμού", η καθυστέρηση καταβολής των επιδομάτων χρησιμοποιήθηκαν για να περάσουν χωρίς αντιδράσεις το πετσόκομμα των προνοιακών επιδομάτων. Δεν θα τους περάσει! Την ίδια στιγμή οι ανάπηροι και οι οικογένειές τους έχουν περιέλθει σε τραγική κατάσταση, καθώς αναγκάζονται να πληρώνουν από την τσέπη τους για τα αναγκαία φάρμακα και θεραπείες, χρήματα που ξεπερνούν τα 100 εκατ. ευρώ και ο ΕΟΠΥΥ δεν τους τα έχει επιστρέψει, ενώ πολλοί αναγκάζονται να διακόπτουν τις θεραπείες μην μπορώντας να αντεπεξέλθουν οικονομικά θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους. Εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς αβέβαιη είναι η λειτουργία των ειδικών σχολείων, καθώς πολλά από αυτά ανακοίνωσαν πως αδυνατούν να ανοίξουν(π.χ. Σικιαρίδειο), ενώ η μείωση της πρόσληψης αναπληρωτών κατά 60% θα οδηγήσει αντικειμενικά στο κλείσιμο ή υπολειτουργία πολλών άλλων.

Οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΕΣΑμεΑ και της ΠΟΣΓΚΑμεΑ είναι συνένοχοι. Καλλιεργούσαν αυταπάτες, στήριξαν τα σφαγεία των ΚΕΠΑ, την απογραφή και τον κανονισμό - καρμανιόλα, τον ΚΕΒΑ. Ηξεραν για το σχέδιο κατακρεούργησης των επιδομάτων και όμως σφύριζαν αδιάφορα, αρνούμενοι όλο το προηγούμενο διάστημα να οργανώσουν κινητοποιήσεις. Και τώρα υποκριτικά διαμαρτύρονται για να εκτονώσουν και να εγκλωβίσουν τη δυσαρέσκεια του κόσμου. Απομονώστε τους, είναι επικίνδυνοι».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κινητοποίηση για πολιτικό πρόσφυγα ΑμεΑ (2019-10-10 00:00:00.0)
Υπεύθυνοι για την εξαθλίωση των ΑμεΑ (2012-08-30 00:00:00.0)
Προχωράει ...η καθυστέρηση καταβολής τους (2012-06-13 00:00:00.0)
Σήμερα η κινητοποίηση για τα προνοιακά επιδόματα (2012-05-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ