Πέμπτη 10 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΕΑΑΝ
Κινητοποίηση για πολιτικό πρόσφυγα ΑμεΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας στα κεντρικά γραφεία του ΕΦΚΑ πραγματοποίησε χτες η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ), απαιτώντας άμεση συνεδρίαση της Δευτεροβάθμιας Υγειονομικής Επιτροπής για να αναγνωρίσει σε Τούρκο πολιτικό πρόσφυγα, βαριά ανάπηρο από βασανιστήρια, την ιδιότητα του δικαιούχου του εξωιδρυματικού επιδόματος - παραπληγίας και να του αποδώσει ποσοστό αναπηρίας άνω του 80%.

Ο πολιτικός πρόσφυγας Τζαφέρ Κουρτ, βαριά ανάπηρος από τα βασανιστήρια που είχε υποστεί στις φυλακές της Τουρκίας το 1999, ενώ μετά από αλλεπάλληλες εξετάσεις έπαιρνε για χρόνια το επίδομα παραπληγίας, τα τελευταία χρόνια με σειρά από αποφάσεις των ΚΕΠΑ υπέστη συντριπτική μείωση του επιδόματός του. Στο πλαίσιο του συνολικότερου τσεκουρώματος των προνοιακών επιδομάτων, οι επιτροπές του ΚΕΠΑ μείωσαν το ποσοστό αναπηρίας του, αποχαρακτηρίζοντάς τον από παραπληγικό (επίδομα 700 ευρώ) σε ανάπηρο (επίδομα 300 ευρώ).

Η ΣΕΑΑΝ συναντήθηκε χτες με τον υποδιοικητή του ΕΦΚΑ καταθέτοντας το αίτημά της. Από τη μεριά της, η διοίκηση του ΕΦΚΑ περιορίστηκε να πει ότι θα απαντήσει εντός της βδομάδας για το πότε θα περάσει από τη Δευτεροβάθμια Επιτροπή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ