Πέμπτη 10 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Χαράτσι πάνω στο χαράτσι για την αύξηση της κερδοφορίας τους

Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ για τις νέες χρεώσεις που φορτώνουν στην πλάτη του λαού

Νέες χρεώσεις, ακόμα και για την αλλαγή του τετραψήφιου αριθμού PIN (!), θέτουν σε εφαρμογή οι τράπεζες, σε συνέχεια της αύξησης των χρεώσεων για τις διατραπεζικές αναλήψεις μετρητών.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι τράπεζες προβάλλουν ως δικαιολογία την προσπάθεια να στρέψουν το κοινό στη χρήση ηλεκτρονικών μέσων συναλλαγών, «που έχουν χαμηλότερα λειτουργικά κόστη», ομολογώντας ωστόσο ότι με αυτόν τον τρόπο ενισχύουν την αλυσίδα των μέτρων για τη βελτίωση της κερδοφορίας τους.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, προμήθειες θα εισπράττονται πλέον όχι μόνο για τις συνήθεις τραπεζικές συναλλαγές, όπως τα εμβάσματα, αλλά και για μια σειρά υπηρεσιών που μέχρι σήμερα παρέχονταν δωρεάν, όπως η επανέκδοση ή η ανανέωση χρεωστικής κάρτας, η έκδοση PIN σε περίπτωση που ο κάτοχος της κάρτας ξέχασε το αρχικό ή ακόμη και η ενημέρωση για την κίνηση του λογαριασμού όταν ο πελάτης ζητάει εκτύπωση μέσω του ATM!

Ειδικά γι' αυτήν την τελευταία «υπηρεσία» υπάρχει τράπεζα που όρισε προμήθεια 3 ευρώ, ενώ με 5 ευρώ επιβαρύνεται η διαδικασία επανέκδοσης χρεωστικής κάρτας. Χρέωση προβλέπεται πλέον και για τη συνδρομή στις πιστωτικές κάρτες, που ξεκινάει από 25 έως 30 ευρώ για τις απλές κάρτες MasterCard ή Visa.

Το ΠΑΜΕ

Σχολιάζοντας αυτές τις εξελίξεις, το ΠΑΜΕ σημειώνει σε ανακοίνωσή του: «Στα ήδη επιβαρυμένα νοικοκυριά από τη φοροληστεία και τη φορολογική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, οι ελληνικές τράπεζες έρχονται να επιβάλουν νέα χαράτσια, νέα βάρη προκειμένου να βελτιώσουν την κερδοφορία τους. Οι χρεώσεις που επιβάλλουν προκειμένου να χρησιμοποιήσουν οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, τα λαϊκά στρώματα τα νέα μέσα, τα ΑΤΜ, τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, αυξάνονται σε όλες τις τράπεζες κάθε μήνα και πιο πολύ.

Οι τράπεζες βρήκαν νέο πεδίο κερδοφορίας με τη στήριξη των προηγούμενων κυβερνήσεων και βέβαια με τη σημερινή της ΝΔ (...) Φτάνει πια! Η ληστεία των τραπεζών ξεπερνά κάθε όριο!

Δεν αρκούνται στην καταλήστευση της λαϊκής κατοικίας με τους χιλιάδες πλειστηριασμούς που διενεργούν. Θέλουν παραπάνω. Τα θέλουν όλα. Το παραμύθι τους ότι η ψηφιοποίηση της εργασίας και η ηλεκτρονική τραπεζική θα χαμηλώσουν τάχα τα κόστη των πελατών τους, "...αφού πλέον δεν θα χρειάζονται τόσοι τραπεζοϋπάλληλοι για να απασχολούνται", τελείωσε. Τώρα λένε πως επιβάλλονται αυτά τα χαράτσια λόγω των επενδύσεων που έχουν κάνει οι τράπεζες για να στραφούν στα εναλλακτικά δίκτυα! "Και κερατάδες και δαρμένοι" δηλαδή. Και απολύονται οι εργαζόμενοι των τραπεζών και πληρώνουν οι υπόλοιποι εργαζόμενοι την ψηφιοποίησή τους!

Απαιτούμε καμία επιβάρυνση του λαού για τις τραπεζικές συναλλαγές! Οχι άλλα χαράτσια στις πλάτες του λαού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ