Πέμπτη 10 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ
Διαμαρτυρία για την ουσιαστική ακύρωση 208 προσλήψεων σε ΤΕΠ

Σε παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας προχωρά σήμερα, Πέμπτη, στη 1 μ.μ., η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), αντιδρώντας στην απαράδεκτη ενέργεια της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου να προχωρήσει ουσιαστικά στην ακύρωση των διορισμών των 208 ειδικευμένων γιατρών στα ΤΕΠ των νοσοκομείων της Α' και Β' ΥΠΕ, τρεις ολόκληρους μήνες μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας των κρίσεων και έκδοσης των τελικών αποτελεσμάτων.

«Οι συγκεκριμένοι διορισμοί που κινδυνεύουν να ακυρωθούν είναι παραπάνω από αναγκαίοι για την κάλυψη έστω ενός μικρού μέρους των τραγικών ελλείψεων που ξεπερνούν τις 6.500 με βάση τους σημερινούς ανεπαρκέστατους οργανισμούς», τονίζει η ΟΕΝΓΕ.

«Χαρακτηριστικό του εμπαιγμού σε βάρος των συναδέλφων», προσθέτει, «είναι ότι τη στιγμή που ο υφυπουργός υπέγραφε την αναπομπή των κρίσεων, έπαιζε "κρυφτούλι", αποφεύγοντας να ενημερώσει επίσημα την ΟΕΝΓΕ για το τι προτίθεται να κάνει, αν και είχε δεσμευτεί γι' αυτό στη συνάντηση με την ΕΓ της ΟΕΝΓΕ στις 2/10».

Παράλληλα με τη σημερινή κινητοποίηση, η ΟΕΝΓΕ οργανώνει συγκέντρωση στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» τη Δευτέρα 14/10, απαιτώντας:

  • Να διοριστούν άμεσα οι 208 συνάδελφοι
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης

Η Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας - Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) προκηρύσσει για σήμερα στάση εργασίας (12 μ. μέχρι λήξη ωραρίου), ώστε να διευκολυνθεί η συμμετοχή στην κινητοποίηση στο υπουργείο Υγείας. Παράλληλα, ζητά από την κυβέρνηση να λύσει το θέμα με τους επικουρικούς γιατρούς που έχουν απολυθεί από τον Ιούνη του 2019 μέχρι σήμερα και δεν έχουν επαναπροσληφθεί, διότι αδικαιολόγητα παρατείνεται το πάγωμα των διαδικασιών που είχαν ξεκινήσει λόγω βουλευτικών εκλογών. «Τα νοσοκομεία έχουν μεγάλο πρόβλημα έλλειψης ιατρικού προσωπικού και μέχρι το τέλος του χρόνου, μαζί με τις συνταξιοδοτήσεις των μόνιμων γιατρών, θα αδειάσουν. Αλλωστε, παρακολουθούμε ότι οι προσλήψεις προσωπικού των προκηρυγμένων θέσεων γίνονται με το σταγονόμετρο», σημειώνει η ΕΙΝΑΠ.

Κινητοποίηση για το Κέντρο Υγείας Μεγάρων

Στο μεταξύ, συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Νέα Πέραμο οργανώνουν σωματεία και φορείς, το Σάββατο 12/10, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Ηρώων.

Διεκδικούν: Να στελεχωθεί το Κέντρο Υγείας Μεγάρων για να επανέλθει σε καθημερινή 24ωρη λειτουργία. Να δημιουργηθεί Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο στη Ν. Πέραμο. Να ενισχυθεί το «Θριάσιο» Νοσοκομείο με προσωπικό.

Η κινητοποίηση έρχεται σε συνέχεια των διαδοχικών συσκέψεων φορέων σε Ν. Πέραμο και Μέγαρα που πραγματοποιήθηκαν με πρωτοβουλία των Σωματείων Εργαζομένων «Θριασίου» Νοσοκομείου και Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ