Σάββατο 25 Αυγούστου 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΙΓΥΠΤΟΣ
Διαδήλωση κατά των «Αδελφών Μουσουλμάνων»

KΑΪΡΟ.--

Διαδήλωση κατά του Προέδρου Μουχάμαντ αλ Μούρσι και γενικότερα κατά της ισλαμιστικής οργάνωσής του, των «Αδελφών Μουσουλμάνων», πραγματοποίησαν, την Παρασκευή νωρίς το απόγευμα, αρκετές οργανώσεις της αντιπολίτευσης. Αιτία της διαμαρτυρίας η ολοένα πιο ολοκληρωτική παρουσία της οργάνωσης στα πολιτικά πράγματα της χώρας με τον Πρόεδρο, μάλιστα, να μην αναιρεί καμία από τις επιπλέον εξουσίες που είχε θεσπίσει ο στρατός για να ελέγχει τη χώρα. Αφορμή το θρησκευτικό διάταγμα - φάτουα - που εξέδωσε ιεροδιδάσκαλος των «Αδελφών Μουσουλμάνων», που προβλέπει ότι «είναι επιτρεπτό στις αρχές να σκοτώνουν διαδηλωτές εφόσον πρόκειται για μη ισλαμιστές!»

Η αντιπολίτευση κάλεσε τον Πρόεδρο Μούρσι να καταγγείλει αυτού του είδους τις προκλήσεις και τις διχαστικές λογικές. Ο ίδιος αρκέστηκε να δηλώσει ότι είναι απολύτως «υγιές» να διαδηλώνει κανείς και ότι δεν πρόκειται να απαγορευτεί.

Επίσης, οι διαδηλωτές ζητούν να δοθούν στη δημοσιότητα οι ροές χρηματοδότησης των «Αδελφών Μουσουλμάνων», οι οποίοι παρά την παρανομία στην οποία δρούσαν επί Μουμπάρακ είχαν τη δυνατότητα να διατηρούν εκτεταμένο κοινωνικό δίκτυο και να διαχειρίζονται τεράστια χρηματικά ποσά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ