Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ - ΤΥΦΩΝΑΣ «ΙΣΑΑΚ»
«Ζωντανεύει» ξανά ο εφιάλτης του «Κατρίνα»

ΝΕΑ ΟΡΛΕΑΝΗ.--

Ακριβώς επτά χρόνια μετά το καταστρεπτικό πέρασμα του τροπικού κυκλώνα ή τυφώνα «Κατρίνα» από τις νότιες πολιτείες των ΗΠΑ, το 2005, που κόστισε τη ζωή επισήμως σε 1.883 ανθρώπους, ενώ ανεπισήμως ο αριθμός των νεκρών ξεπερνά τους 2.500, ο τυφώνας «Ισαάκ», που πλήττει από την Τρίτη την πολιτεία Λουιζιάνα, ακολουθεί ακριβώς την ίδια «διαδρομή», ζωντανεύοντας ξανά τους εφιάλτες που στοιχειώνουν την περιοχή.

Αν και εξασθενημένος σχετικά κινείται αργά πάνω από τη νοτιοανατολική Λουιζιάνα προς την ενδοχώρα, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων (NHC). Το μάτι του κυκλώνα, χτες απόγευμα ώρα Ελλάδας, εντοπιζόταν περίπου 8 χιλιόμετρα ανατολικά της Χούμα, στη Λουιζιάνα, και περίπου 80 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά της Νέας Ορλεάνης, στη Λουιζιάνα, σύμφωνα με το NHC.

Από τις καταρρακτώδεις βροχές έχουν πλημμυρίσει σπίτια και δρόμοι σε αραιοκατοικημένες περιοχές στα νοτιοανατολικά της Νέας Ορλεάνης καθώς υπερχείλισε το φράγμα από το Μπρεϊθγουέιτ ως το Γουάιτ Ντιτς, απειλώντας με σφοδρότερες πλημμύρες την περιοχή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ