Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΛΟΜΕ.-- Ελεύθερο άφησαν χτες οι πειρατές το ελληνικό πετρελαιοφόρο που κατέλαβαν την Τρίτη ανοιχτά του δυτικοαφρικανικού Τόγκο αφού προηγουμένως έκλεψαν 3.000 τόννους καυσίμων.

ΡΩΜΗ.-- «Δεν είναι γραμμένο πουθενά ότι το ορυχείο πρέπει να κλείσει στις 31 Δεκεμβρίου 2012» δήλωσε χτες ο Κλάουντιο Ντε Βιντσέντι, υφυπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης της κυβέρνησης του Μάριο Μόντι, αναφερόμενος στη διαμαρτυρία και στην κατάληψη των εργαζομένων στο ανθρακωρυχείο της περιοχής Σούλτσις της Σαρδηνίας.

KAΜΠΕΡΑ.-- Μόλις 45 από τους 150 οικονομικούς πρόσφυγες που επέβαιναν σε βάρκα που βυθίστηκε χτες ανοιχτά των στενών της Σούντα, στην Ινδονησία, περισυνελέγησαν ζωντανοί ανακοίνωσαν χτες οι αυστραλιανές αρχές. Οι περισσότεροι πρόσφυγες ήταν από χώρες της Νότιας Ασίας και είχαν αποπλεύσει από τις ακτές της Ινδονησίας για την Αυστραλία με την ελπίδα μίας καλύτερης ζωής...

ΠΕΚΙΝΟ.-- Δίωρη συνάντηση είχαν χτες, για δεύτερη μέρα, αντιπροσωπείες Ιαπώνων και Βορειοκορεατών αξιωματούχων στην πρεσβεία της Ιαπωνίας στο Πεκίνο σε μία νέα προσπάθεια επίλυσης διμερών διαφορών.

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Ανησυχητική αύξηση διεθνώς των κρουσμάτων της πολυανθεκτικής φυματίωσης (MDR-TB) και της εξαιρετικά πολυανθεκτικής φυματίωσης (XDR-TB) που είναι ανθεκτικές στα τέσσερα ισχυρά αντιβιοτικά που χρησιμοποιούνται για την καταπολέμησή της διαπιστώνουν ερευνητές σε έκθεση που δημοσιεύτηκε χτες στην ιατρική βρετανική επιθεώρηση «Λάνσετ».

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.-- «Οι Σέρβοι του Κοσσυφοπεδίου ζουν σε γκέτο, το μοναδικό του είδους στην Ευρώπη» δήλωσε ο Σερβοβόσνιος υπουργός Εργασίας Πέταρ Τζόκιτς, μετά τη συνάντηση που είχε στην Μπάνια Λούκα, με εκπροσώπους των Σέρβων του ΝΑΤΟικού προτεκτοράτου.

KITO.-- Ο διάλογος Βρετανίας και Εκουαδόρ για την τύχη του συνιδρυτή της ιστοσελίδας Wikileaks, Τζούλιαν Ασάνζ, έχει αποκατασταθεί με την επίσημη άρση της απειλής της εισβολής στην πρεσβεία του Εκουαδόρ στο Λονδίνο, στην οποία έχει καταφύγει ο Ασάνζ από τις 19 Ιουνίου ενώ το Εκουαδόρ του παραχώρησε πολιτικό άσυλο στις 16 Αυγούστου.

ΜΠΟΓΚΟΤΑ.-- Η Κούβα θα είναι η μόνιμη έδρα των «ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων» μεταξύ της κυβέρνησης της Κολομβίας και των Ενόπλων Επαναστατικών Δυνάμεων της Κολομβίας-FARC, οι οποίες θα ξεκινήσουν στο Οσλο της Νορβηγίας στις 5 Οκτωβρίου και κατόπιν θα μεταφερθούν στην Αβάνα. Εκτός της Κούβας και της Νορβηγίας που θα έχουν «μόνιμη θέση» στο τραπέζι των συνομιλιών ως «εγγυήτριες δυνάμεις, θα συμμετάσχουν επίσης η Βενεζουέλα και η Χιλή. Στο μεταξύ, εκτός του ELN, την πρόθεσή τους να συμπεριληφθούν στο διάλογο για τον «τερματισμό της βίας» εξέφρασαν και ιθαγένικες οργανώσεις, κυρίως από την επαρχία Κάουκα, που πολύ συχνά συγκρούονται με τις κυβερνητικές δυνάμεις.

ΣΑΓΚΑΗ.-- Εκρηξη σημειώθηκε σε ανθρακωρυχείο κοντά στην πόλη Πανζιχούα στην επαρχία Σετσουάν της Κίνας, με αποτέλεσμα 19 εργάτες να χάσουν τη ζωή τους, ενώ 28 παραμένουν εγκλωβισμένοι.

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ.-- Το Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων των ΗΠΑ ανακοίνωσε πως η τροπική καταιγίδα Ισαάκ που σαρώνει την ενδοχώρα των νότιων πολιτειών των ΗΠΑ υποβαθμίστηκε και άλλο, σε τροπική ύφεση (βαρομετρικό χαμηλό).

ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΙΕΡΙΧΩ.-- «Ηττα για τη δικαιοσύνη παγκοσμίως» χαρακτήρισε ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ, Ρίτσαρντ Φαλκ, την απόφαση ισραηλινού δικαστηρίου που αθώωσε τον ισραηλινό στρατό για το θάνατο της Αμερικανίδας 23χρονης ακτιβίστριας Ρέιτσελ Κόρι, η οποία συνεθλίβη από ισραηλινό εκσκαφέα το Μάρτη του 2003, στη νότια Λωρίδα της Γάζας. Η δήλωση του Φαλκ συνέπεσε με τις γραπτές ειδοποιήσεις που έστειλε ο ισραηλινός στρατός σε Παλαιστινίους αγρότες στην Ιεριχώ της Δ. Οχθης για να ξεριζώσουν τις καλλιέργειές τους επειδή βρίσκονται σε έδαφος που διεκδικεί η ισραηλινή κατοχή. Πρόκειται για 7.410 στρέμματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ