Τρίτη 4 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ
Προτάσεις που δίνουν διέξοδο σε εργαζόμενους - λαϊκές οικογένειες
  • Να προσληφθούν τώρα οι 299 επιτυχόντες μέσω ΑΣΕΠ
  • Η δημοτική αρχή να σταθεί στο πλευρό των συμβασιούχων που διεκδικούν παραμονή στην εργασία τους έστω με δίμηνα

Συγκεκριμένες προτάσεις που δίνουν διέξοδο στο αδιέξοδο όπου έχουν περιέλθει οι παιδικοί σταθμοί του δήμου Αθήνας, οι εργαζόμενοι εκεί, οι οικογένειες και τα παιδιά τους, ελέω πολιτικής ΕΕ, κυβέρνησης και δημοτικής αρχής, κατέθεσαν χτες οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ στην Αθήνα. Στον αντίποδα, η προσκείμενη σε ΠΑΣΟΚ/ ΔΗΜΑΡ/ Οικολόγους/ ΔΡΑΣΗ δημοτική αρχή ανήγγειλε ότι εκατοντάδες συμβασιούχοι χάνουν τη δουλειά τους, κακολόγησε πάλι τους εργατικούς αγώνες, ούτε έδωσε κάποιο συγκεκριμένο στοιχείο πόσα παιδιά θα φιλοξενηθούν στους σταθμούς του δήμου τη χρονιά που ξεκίνησε χτες.

Σε χτεσινή έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας, αποφασίστηκε η πρόσληψη 200 συμβασιούχων (11μηνίτες) στους παιδικούς σταθμούς, οι 100 μέσω ΕΣΠΑ. Ο δήμαρχος Γ. Καμίνης βρήκε ευκαιρία να επιτεθεί, για άλλη μια φορά, στους εργατικούς αγώνες, με πρόσχημα τη χτεσινή κινητοποίηση στα κεντρικά του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθήνας (λειτουργεί τους παιδικούς σταθμούς του δήμου). Οι εργαζόμενοι έκαναν χτες στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας (μαζί με μέλη Λαϊκών Επιτροπών από όλη την Αθήνα και απολυμένους συμβασιούχους) στα κεντρικά του ΔΒΑ, διεκδικώντας να γίνουν προσλήψεις, έστω δίμηνες, των 272 πρόσφατα απολυμένων συμβασιούχων, προσωπικό έμπειρο και καταρτισμένο. Η διορισμένη από τη δημοτική αρχή πρόεδρος του ΔΒΑ αρνήθηκε να συζητηθεί χτες στο ΔΣ του ΔΒΑ το θέμα, προκαλώντας κάποιες εντάσεις.

Πατώντας εκεί, ο δήμαρχος απειλούσε χτες στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι «με καμία κυβέρνηση δεν θα πάρει τέτοιους ανθρώπους ξανά στη δουλειά», ότι από τους 272 θα παρθούν ως διμηνίτες μόνο «όσοι κριθεί ότι χρειάζονται» (αργότερα τους προσδιόρισε σε μόλις εξήντα) και ότι υπάρχει ΑΣΕΠ από όπου θα γίνονται προσλήψεις με «καθεστώς διαφάνειας». Αργότερα, έφτασε να διακηρύσσει ότι ο δήμος δε θα κλείσει σε καμία π.χ. κινητοποίηση που θα κάνει π.χ. η ΚΕΔΕ (σ.σ. άλλα έλεγε στο πρόσφατο συνέδριο της ΚΕΔΕ), πρότεινε π.χ. αν θέλουν να διαμαρτυρηθούν οι δήμαρχοι για την κυβερνητική πολιτική «να πάνε με μαύρα ρούχα και φιλαρμονικές στην πλατεία Συντάγματος για να ενημερωθεί η κοινή γνώμη» και ότι οι άλλοι τρόποι κινητοποιήσεων «πέθαναν».

Να προσληφθούν τώρα οι 299 εργαζόμενοι

Στην τοποθέτησή του, ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος τόνισε ότι: «Οι υπερβολές της δημοτικής αρχής προσπαθούν να καλύψουν τη λερωμένη φωλιά της. Οτι μετά από δέκα χρόνια σκληρής δουλειάς αυτών των συμβασιούχων, αφού οι δημοτικές αρχές τους ξεζούμισαν συστηματικά, η διοίκηση τούς οδηγεί στην ανεργία. Στη λογική του ευρωμονόδρομου συνεχίζει την ανακύκλωση των ανέργων. Και ήταν παχιά λόγια όσα λέγατε σε προηγούμενα συμβούλια προς τους συμβασιούχους ότι καλύπτουν πάγιες ανάγκες και τους χρειάζεστε.

Μιλάτε για το ΑΣΕΠ, αποσιωπάτε ωστόσο ότι υπάρχουν 299 επιτυχόντες μέσω διαγωνισμού ΑΣΕΠ, για πρόσληψη στο Βρεφοκομείο, την πρόσληψη των οποίων δε διεκδικείτε από την κυβέρνηση. Συν το γεγονός ότι από τους απολυμένους συμβασιούχους εκατό έχουν επιτύχει στον εν λόγω διαγωνισμό. Εξάλλου, για τις εκατό προσλήψεις που διεκδικείτε μέσω ΕΣΠΑ, μέσω ΕΣΠΑ διεκδικήσατε χρηματοδότηση για εκατοντάδες παιδιά στους σταθμούς της Αθήνας και τελικά σας ενέκριναν χρηματοδότηση μόνο 76, πώς θα σας εγκρίνουν εκατό εργαζόμενους για 76 παιδιά;

  • Η δημοτική αρχή να διεκδικήσει τώρα την πρόσληψη των 299 επιτυχόντων μέσω ΑΣΕΠ.
  • Να σταθεί επίσης στο πλευρό των συμβασιούχων που διεκδικούν παραμονή στην εργασία τους έστω με δίμηνα».

Θυμίζουμε ότι δημοτική αρχή και διοίκηση του ΔΒΑ ζητούν εργαζόμενοι του Δήμου να δουλέψουν «εθελοντικά», για να καλυφθούν ανάγκες στους σταθμούς. Φέρονται να προωθούν δημιουργία «κοινωνικού συνεταιρισμού» από απολυμένους, με τον οποίο ο δήμος θα συνάπτει «συμβάσεις» για να καλύπτονται «ανάγκες» του ΔΒΑ. Εμπαίζουν εκατοντάδες εργαζομένους που αγωνιούν για τη δουλειά τους και τις συνθήκες εργασίας τους, όπως και εκατοντάδες οικογένειες που ζουν την αγωνία αν τα παιδιά τους γίνουν αποδεκτά στους σταθμούς του δήμου και σε τι συνθήκες φιλοξενίας. Χαρακτηριστικά, δημοτική αρχή και διοίκηση ΔΒΑ ακόμα δεν έχουν γνωστοποιήσει τον ακριβή και οριστικό αριθμό των παιδιών που θα γίνουν αποδεκτά σε σταθμούς παρά το γεγονός ότι άνοιξαν χτες!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ