Παρασκευή 7 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ
Μόνο νίκη

Με ή χωρίς τον Σαμαρά η Εθνική θα παλέψει για τη νίκη

Icon

Με ή χωρίς τον Σαμαρά η Εθνική θα παλέψει για τη νίκη
Τους τρεις πόντους και μόνο στοχεύει απόψε (21:30, MEGA) η Εθνική -στην πρεμιέρα των υποχρεώσεών της στον 7ο προκριματικό όμιλο του Μουντιάλ 2014- με αντίπαλο την Λετονία, στη Ρίγα. Ενδεικτικά, κατά την χτεσινή συνέντευξη, ο Σάντος χαρακτήρισε την ισοπαλία «κακό αποτέλεσμα. Στόχος μας είναι η νίκη».

Σε καμιά περίπτωση δεν υποτιμάει τη γηπεδούχο («σεβόμαστε τη Λετονία πάρα πολύ», «δεν θα είναι εύκολο παιχνίδι για εμάς»). Αλλά «στόχος μας είναι να βρεθούμε στη Βραζιλία. Πιστεύουμε πολύ στην ομάδα μας. Θέλουμε να αρχίσουμε με νίκη σε αυτό το δύσκολο δρόμο που έχουμε να διανύσουμε».

Αναφορικά με τη μη κλήση Καραγκούνη -αφού εξέφρασε εκτίμηση στην αξία και στο πρόσωπο του- ο ομοσπονδιακός εκλέκτορας, σχολίασε: «Οπως έχουμε πει πολλές φορές, όποιος δεν έχει ομάδα δεν μπορεί να αγωνιστεί στην Εθνική. Η πόρτα της ομάδας είναι ανοιχτή για όσους παίζουν σε ομάδες και μπορούν να προσφέρουν. Δεν αποφασίζω εγώ για το μέλλον του, αλλά εκείνος. Αν τελικά δεν τον έχουμε μαζί μας έτσι θα είναι το ποδόσφαιρο. Εάν αυτή είναι η απόφασή του είμαι σίγουρος πως τόσο ο ίδιος όσο και η Εθνική θα συνεχίσουν το δρόμο τους. Σίγουρα δε μιλάμε για κάποιο δράμα και κάποια τραγωδία».

Ο εκλέκτορας των Λετονών, Αλεξάντρ Στάρκοβς, επιβεβαίωσε ότι «θα παλέψουμε για τη νίκη». Αναγνώρισε ότι η ελληνική είναι ισχυρότερη ομάδα και γι' αυτό προσβλέπει, εκτός από καλή απόδοση, οι παίχτες του να έχουν και τύχη. Τα άλλα παιχνίδια του ομίλου είναι Λιχτενστάιν - Βοσνία/Ερζεγοβίνη, Λιθουανία - Σλοβακία.

  • Η (ανανεωμένη) Εθνική Ελπίδων αντιμετωπίζει σήμερα στο Σαράγεβο (18:00) -στην προτελευταία αγωνιστική του 1ου προκριματικού ομίλου για το Euro 2013- την Βοσνία/Ερζεγοβίνη. Η βαθμολογία: Γερμανία 24, Βοσνία/Ερζεγοβίνη 16, Κύπρος 12, Ελλάδα 10, Λευκορωσία 10, Σαν Μαρίνο 1.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ