Σάββατο 8 Σεπτέμβρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Αγωνιστικές πρωτοβουλίες πρωτοβάθμιων σωματείων

Κινητοποιήσεις και συσκέψεις με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Αγωνιστικές πρωτοβουλίες με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς παίρνουν μια σειρά ΕΛΜΕ και σύλλογοι εκπαιδευτικών.

Με αίτημα να παρθούν συγκεκριμένα μέτρα, για να εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία των σχολείων τη νέα σχολική χρονιά, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Γ. Σεφέρης» (Ν. Ιωνίας - Ηρακλείου - Μεταμόρφωσης - Λυκόβρυσης) διοργανώνει την Τρίτη 11 Σεπτέμβρη, μετά τον αγιασμό, συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β' Αθήνας, στην Αγία Παρασκευή (Σολωμού και Μεσογείων). Ο Σύλλογος απευθύνει κάλεσμα στις τοπικές Ενώσεις Γονέων να δώσουν το «παρών» και βάζει πούλμαν για την κινητοποίηση, το οποίο θα ξεκινήσει από το άγαλμα της Ηλέκτρας Αποστόλου στο Ηράκλειο, στις 11.30 π.μ.

Επίσης, το ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά καλεί τους εκπαιδευτικούς σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, την Τρίτη 11 Σεπτέμβρη, στις 12 το μεσημέρι, μετά τον αγιασμό, απαιτώντας άμεση κάλυψη των λειτουργικών δαπανών των σχολείων, καθώς και να γίνουν σεβαστά τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών κατά τις τοποθετήσεις - μετακινήσεις, να υπολογιστούν τα κενά και οι ανάγκες για εκπαιδευτικούς με βάση τον αριθμό των 20 μαθητών ανά τμήμα κι όχι με υπεράριθμα τμήματα κ.ά.

Σε σύσκεψη για το συντονισμό της δράσης με όλους τους εκπαιδευτικούς, εργαζόμενους και γονείς, καλεί το ΔΣ της ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης. Η σύσκεψη με θέμα: «Μεταφορές μαθητών και λοιπά προβλήματα (μαθητική υγεία και ασιτία, στελέχωση και λειτουργικές δαπάνες σχολείων), ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς» θα γίνει τη Δευτέρα 10 Σεπτέμβρη, στις 7.30 μ.μ., στο αμφιθέατρο 2ου- 3ου Γυμνασίου. Η ΕΛΜΕ - Κ-Ι καταθέτει πρόταση για αγωνιστικές πρωτοβουλίες (παραστάσεις - συγκεντρώσεις ανά σχολείο) και πρώτη κορύφωση με παγκεφαληνιακή κινητοποίηση την Τετάρτη, 19 Σεπτέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ