Παρασκευή 14 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Τραμπούκικη επίθεση σε σπίτι μεταναστών

Η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη μεταναστών που δέχτηκαν την επίθεση!

Επίθεση σε σπίτι μεταναστών στην Καλαμάτα έκανε την περασμένη Τρίτη, ομάδα 30 ατόμων. Η επίθεση ήταν όμοια με τις επιθέσεις που δέχονται οι μετανάστες από φασιστοειδή. Σύμφωνα με σχετική καταγγελία η ομάδα επιτέθηκε σε σπίτι στην οδό Απόλλωνος, μεταξύ Αβραμόγιαννη και Κουφού Ελιές, όπου μένουν μετανάστες από το Μπαγκλαντές. Επιτέθηκαν βρίζοντας και απειλώντας, ενώ έσπασαν τζάμια σε πόρτες και παράθυρα. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες οι δράστες είχαν και στουπιά για να βάλουν φωτιά στο σπίτι, αλλά δεν τα χρησιμοποίησαν επειδή οι μετανάστες πρόλαβαν και απομακρύνθηκαν.

Η Αστυνομία, όταν έφτασε στην περιοχή, αντί για συλλήψεις των δραστών, προσήγαγε 5 μετανάστες από τους οποίους οι δύο δεν είχαν έγγραφα παραμονής στη χώρα. Προχτές, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Καλαμάτας διάταξε προκαταρκτική εξέταση για τις επιθέσεις στους μετανάστες.

Στο μεταξύ, την περασμένη Τετάρτη 645 μετανάστες προσήχθησαν σε υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής και συνελήφθησαν τέσσερις. Από την έναρξη της αντιμεταναστευτικής επιχείρησης «Ξένιος Δίας», έχουν προσαχθεί 20.903 αλλοδαποί και συνελήφθησαν 2.446. Διενεργήθηκαν δε 205 έρευνες σε σπίτια όπου ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες μετανάστες και πρόσφυγες.

Τέλος, ολοκληρώθηκαν χτες τα διήμερα εξειδικευμένα εκπαιδευτικά σεμινάρια σε αξιωματικούς του Frontex. Ο τελευταίος ενισχύει την ΕΛΑΣ στις κατασταλτικές επιχειρήσεις κατά των μεταναστών στα σύνορα. Τα σεμινάρια αφορούσαν στην ολοκληρωμένη διαχείριση των εξωτερικών συνόρων και την αντιμετώπιση της λεγόμενης παράνομης μετανάστευσης, πραγματοποιήθηκαν στην υπηρεσία ελέγχου διαβατηρίων του αστυνομικού τμήματος Κήπων Εβρου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ