Παρασκευή 14 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ»
Απλήρωτοι σε Ξάνθη και Γιάννενα

Απλήρωτοι για 3 και 5 μήνες παραμένουν οι εργαζόμενοι στα 5μηνα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας και στην Ξάνθη. Το πρωί της Τρίτης πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο της Ξάνθης, απαιτώντας τα δεδουλευμένα τους, προχτές στην Εργατική Εστία και χτες στην αντιπεριφέρεια Ξάνθης.

Την ευθύνη για την αποπληρωμή των εργαζομένων στα προγράμματα έχουν το Εργατικό Κέντρο Ξάνθης και οι ΜΚΟ, που πραγματοποίησαν την πρόσληψη των εργαζομένων, ως εταίροι του προγράμματος.

Εκφράζοντας τη συμπαράστασή της, η Γραμματεία Ξάνθης του ΠΑΜΕ σημειώνει σε ανακοίνωσή της: «Ο δρόμος για τους "πενταμηνίτες", είναι ο αγώνας για την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους, η οργάνωση της πάλης για μόνιμη και σταθερή δουλειά, με τη διεκδίκηση αιτημάτων που να καλύπτουν τις ανάγκες τους».

Απλήρωτοι από τον Ιούνη, όταν ξεκίνησε η σύμβασή τους, είναι και οι εργαζόμενοι στα αντίστοιχα προγράμματα στα Γιάννενα. Χτες το πρωί, προχώρησαν σε συνέλευση και εκλογή Επιτροπής Αγώνα. Ενδεικτικό των οξυμένων δυσκολιών που αντιμετωπίζουν είναι ότι δεν μπορούν να καλύψουν τα έξοδα μετακίνησης από και προς τη δουλειά. Σε συντονισμό της δράσης τους με το κλαδικό σωματείο εργαζομένων του ΟΤΑ νομού Ιωαννίνων αποφάσισαν, στα πλαίσια της 4ωρης πανελλαδικής στάσης εργασίας, των εργαζομένων στην Τοπική Διοίκηση να προχωρήσουν σε κινητοποίηση σήμερα στις 8.30 το πρωί στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ