Παρασκευή 14 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΥΓΕΙΑ
ΔΗΠΑΚ
Να μη γίνουμε ιμάντες μιας πολιτικής που «χτυπά» τους ασθενείς

Συνέλευση, χτες, των νοσοκομειακών γιατρών στη Θεσσαλονίκη

Η ευθύνη που έχουν οι υγειονομικοί να μη γίνουν ιμάντες εφαρμογής της πολιτικής που στρέφεται ενάντια στους ασθενείς, αλλά και να μην αφήσουν περιθώρια για συκοφάντηση των αγώνων τους, αναδείχτηκε και στη χτεσινή συνέλευση της Ενωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης. Η συνέλευση αποφάσισε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με επισχέσεις διαρκείας και στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία, χωρίς προσωπικό ασφαλείας και με κυκλική εκτροπή των εφημεριών από νοσοκομείο σε νοσοκομείο. Στο πλαίσιο αυτό, σήμερα, που εφημερεύουν τα Νοσοκομεία «Αγιος Παύλος» και ΑΧΕΠΑ, οι γιατροί θα επιχειρήσουν να εκτρέψουν την εφημερία από τον «Αγιο Παύλο» στο ΑΧΕΠΑ, το οποίο θα πρέπει να εξυπηρετήσει τους ασθενείς που θα εισέρρεαν στα δύο νοσοκομεία. Στη συνέλευση παραβρέθηκε και ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, Δ. Βαρνάβας, ο οποίος απέδωσε τις πολύμηνες καθυστερήσεις στην καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών των γιατρών στους κακούς διοικητές και στα γρανάζια της γραφειοκρατίας.

Οι συνδικαλιστές της ΔΗΠΑΚ (ΠΑΜΕ) ξεκαθάρισαν ότι το πρόβλημα της υποχρηματοδότησης της Υγείας και της μη πληρωμής των γιατρών και των υπόλοιπων εργαζομένων στα νοσοκομεία δεν είναι γραφειοκρατικό, αλλά βαθύτατα πολιτικό. Προειδοποίησαν ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει νέα χαράτσια και περικοπές. Κάλεσαν τους συναδέλφους τους να αρνηθούν να γίνουν ιμάντες εφαρμογής της αντιλαϊκής πολιτικής που πλήττει τους ασθενείς για τα κέρδη των επιχειρηματιών. Να μην ανεχτούν καμία υποβάθμιση στις υπηρεσίες Υγείας που θα παρέχουν, κανένα χαράτσωμα των ασθενών. Με αυτό το πλαίσιο να καλέσουν σωματεία και συνταξιουχικές οργανώσεις, τους ασθενείς, να υπερασπιστούν μαζί τους το αυτονόητο δικαίωμα στη δουλειά με δικαιώματα, με μισθό και με άμεση αποπληρωμή των δεδουλευμένων τους.

Πρότειναν επισχέσεις εργασίας με προσωπικό ασφαλείας και προετοιμασία για τη γενική απεργία. Επίσης, οι νοσοκομειακές επιτροπές ανά νοσοκομείο να αποφασίζουν καταλήψεις των διοικήσεων και ταυτόχρονο μπλοκάρισμα του εισπρακτικού μηχανισμού, δηλαδή των ταμείων, και δωρεάν εξυπηρέτηση των ασθενών.

Ετσι, σημείωσαν, θα μπορούν να περιφρουρήσουν τις κινητοποιήσεις τους, την υγεία των ασθενών και τη δική τους υγεία και επαγγελματική και επιστημονική αξιοπρέπεια.

Νωρίτερα, από τις 9.30 το πρωί, οι γιατροί, το νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό του ΑΧΕΠΑ πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα επείγοντα του νοσοκομείου και κάλεσαν τους ασθενείς να συμπαρασταθούν στον αγώνα τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ