Παρασκευή 14 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ
Φορτώνονται τη χασούρα των μεγαλεμπόρων

Τη χασούρα των μεγαλεμπόρων φορτώνονται οι εργαζόμενοι στο εμπόριο, καθώς η ένταση της κρίσης και του ανταγωνισμού για την κυριαρχία στον κλάδο μεγαλώνει την επίθεση στο σύνολο των εργατικών δικαιωμάτων.

Για να τσακίσουν μισθούς και άλλα δικαιώματα, οι μεγαλοεργοδότες αξιοποιούν και τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές πλειοψηφίες στο χώρο. Ετσι, μετά τη ΣΣΕ που υπέγραψε η ηγεσία της Ομοσπονδίας του κλάδου (ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ - ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ) με μείωση των ήδη άθλιων μισθών σε ποσοστό 6,7%, το επιχειρησιακό σωματείο στην επιχείρηση «Sprider Stores» προχώρησε σε συμφωνία για δεύτερη μείωση στους μισθούς των εργαζομένων. Υπενθυμίζεται ότι τον προηγούμενο χρόνο το σωματείο είχε υπογράψει σύμβαση που προέβλεπε μείωση μισθών από 17% έως 20%. Απέναντι σε αυτές τις εξελίξεις οι εργαζόμενοι καλούνται να συμμετέχουν σε γενική συνέλευση την Κυριακή, 16 του μήνα, στις 12 το μεσημέρι στα γραφεία του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας.

Στη Βόρεια Ελλάδα, η εργοδοσία της επιχείρησης «ΦΕΝΑ» μετέφερε τους εργαζόμενους σε άλλο κατάστημα της επιχείρησης, το «ΕΣΚΑΝΤΑ» και τους επέβαλε εκ περιτροπής εργασία μία ημέρα τη βδομάδα, δηλαδή με μισθό από 110 - 180 ευρώ το μήνα.

Την επιβολή ατομικών συμβάσεων εργασίας με μείωση μισθών επιχειρεί η εργοδοσία των σούπερ - μάρκετ «Εξτρα». Παράλληλα, κλείνει και κάποια καταστήματα απολύοντας εργαζομένους. Σε άλλα καταστήματα απολύει παλαιότερους εργαζόμενους και τους αντικαθιστά με νέους με πολύ χαμηλότερο μισθό. Την Κυριακή, 16 Σεπτέμβρη στις 11 π.μ., οι εργαζόμενοι προχωρούν σε γενική συνέλευση στα γραφεία του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ