Παρασκευή 14 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ζήτημα αιχμής η οργάνωση για την Υγεία του λαού

Σύσκεψη μπροστά στη γενική απεργία οργάνωσε χτες η Πανελλαδική Γραμματεία Υγείας - Πρόνοιας του ΠΑΜΕ

Την ανάγκη η γενική απεργία στις 26 Σεπτέμβρη να αξιοποιηθεί, για να δυναμώσει ο κοινός αγώνας υγειονομικών - ασθενών ενάντια στην πολιτική που τσακίζει την υγεία του λαού, αναδείχτηκε στη χτεσινή σύσκεψη της Πανελλαδικής Γραμματείας Υγείας - Πρόνοιας του ΠΑΜΕ με πρωτοβάθμια σωματεία και συνδικαλιστές από νοσοκομεία όλης της χώρας. Σ' αυτήν την κατεύθυνση, χρειάζεται να οργανωθεί η δουλειά για την επιτυχία της απεργίας, ώστε να αποκαλυφθούν και να απομονωθούν οι δυνάμεις (βλέπε και ρεπορτάζ στη σελ. 16) που στο όνομα της υπεράσπισης του κλάδου στρώνουν το έδαφος στον (επικίνδυνο για το λαό) «εξορθολογισμό των δαπανών υγείας», υπονομεύοντας με αυτόν τον τρόπο και τα δικαιώματα και τους αγώνες των εργαζομένων του κλάδου.

Οπως σημείωσε εισηγητικά η Λέττα Μεθωνιού, εκ μέρους της Γραμματείας, οι ταξικές δυνάμεις επιδιώκουν μεταξύ άλλων να παρθούν αποφάσεις συμμετοχής στην απεργία μέσα από μαζικές Γενικές Συνελεύσεις. Να πουν τη γνώμη τους οι περισσότεροι εργαζόμενοι, όπως και ιδέες, μορφές πάλης μαζί με τους ασθενείς για την ελεύθερη πρόσβαση όλων στις υπηρεσίες Υγείας. Να συγκροτηθούν απεργιακές επιτροπές, που θα πρωτοστατήσουν στη δραστηριοποίηση των εργαζομένων, προσπερνώντας τις όποιες συμβιβασμένες ή εργοδοτικές συνδικαλιστικές πλειοψηφίες. Να συνεδριάσουν όλα τα ψηφοδέλτια των ταξικών δυνάμεων και να κουβεντιάσουν για τις εξελίξεις και για την οργάνωση της απεργίας με κατεύθυνση να χειραφετούνται οι εργαζόμενοι από τα εκβιαστικά διλήμματα των κυβερνήσεων και της ΕΕ για να πληρώσουν τα χρέη και τα ελλείμματα.

Να αποκαλυφθούν όσοι σπέρνουν συμβιβασμό

Η χτεσινή σύσκεψη ανέδειξε, μεταξύ άλλων, την ανάγκη, σχεδιασμένα και στοιχειοθετημένα να αποκαλύπτεται ο ρόλος των άλλων συμβιβασμένων συνδικαλιστικών δυνάμεων που βάζουν πλάτη στην αντιλαϊκή πολιτική και σπέρνουν πολύμορφα το συμβιβασμό. Οπως για παράδειγμα γίνεται με την αντίληψη που καλλιεργούν ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ για το ότι απεργία σημαίνει «χαμένα μεροκάματα». Επίσης, όταν σημειώνεται ότι οι υγειονομικοί να μην «κοιτάνε τον ασθενή στην τσέπη» και να μπλοκάρουν τις πληρωμές στα νοσοκομεία, οι εν λόγω συνδικαλιστικές δυνάμεις επικαλούνται πως οι εργαζόμενοι περιμένουν να πληρωθούν από τα έσοδα του νοσοκομείου! Αλλοι συνδικαλιστές (π.χ. ΠΑΣΚίτες) προσπαθούν να διχάσουν τους εργαζόμενους, λέγοντας πως μόνο οι ειδικευόμενοι γιατροί έχουν λόγο και νομική κάλυψη (!) να κάνουν επίσχεση εργασίας για τα δεδουλευμένα τους και στη συνέχεια τρομοκρατούν τους υπόλοιπους εργαζόμενους να μην τολμήσουν να κάνουν επίσχεση γιατί έρχονται και ... αξιολογήσεις.

Ιδιαίτερα απασχόλησε το ζήτημα της αλληλεγγύης με τους ασθενείς, τους ανασφάλιστους, τους άνεργους, με συναδέλφους που κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς σπίτι, χωρίς ρεύμα, χωρίς παιδικό σταθμό τα παιδιά τους. Μεταφέρθηκε η εικόνα δασκάλων και γονιών που επισκέπτονται τα νοσοκομεία και ζητούν να εξεταστούν δωρεάν τα παιδιά για τα πιστοποιητικά που ζητούν τα σχολεία. Ετσι, τέθηκε έντονα η ανάγκη το κίνημα των υγειονομικών να συντονιστεί και να συνδεθεί με το υπόλοιπο εργατικό, λαϊκό κίνημα, με τις οργανώσεις των συνταξιούχων, τους συλλόγους των γυναικών, τους μαζικούς φορείς κ.λπ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Προετοιμασίες για την πανυγειονομική απεργία στις 8 Ιούνη (2016-06-02 00:00:00.0)
Τρομοκρατούν γιατρούς που διεκδικούν δεδουλευμένα (2015-06-16 00:00:00.0)
Προχωρούν σε επίσχεση εργασίας (2013-03-05 00:00:00.0)
Πάλι σε ρόλο συκοφάντη η ΑΡΣΙ (2013-02-13 00:00:00.0)
Καμία πληρωμή στα νοσοκομεία (2011-06-01 00:00:00.0)
Αποφάσισε «άσφαιρη» απεργία (2009-11-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ