Τρίτη 5 Μάρτη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΥΓΕΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ «ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ»
Προχωρούν σε επίσχεση εργασίας

Σε επίσχεση εργασίας θα προχωρήσουν από σήμερα οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου», που από την περασμένη Παρασκευή βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις διεκδικώντας άμεση καταβολή της μισθοδοσίας τους.

Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους και χτες μπλόκαραν τα ταμεία του νοσοκομείου και επέβαλαν τη δωρεάν εξέταση των ασθενών. Ενώ μαζικά συμμετείχαν και στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ Υγείας στην είσοδο του νοσοκομείου. Στην κινητοποίηση αγωνιστικό «παρών» έδωσαν Λαϊκές Επιτροπές της περιοχής, σύλλογοι γυναικών και αντιπροσωπεία του Κλαδικού Σωματείου εργαζομένων στις Ιδιωτικές κλινικές. Απαίτησαν άμεση καταβολή των δεδουλευμένων των γιατρών, μετατροπή του νοσοκομείου από Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου σε Δημοσίου Δικαίου, κατάργηση όλων των χαρατσιών στα νοσοκομεία, καμία περικοπή στις παροχές, αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία χωρίς καμία επιχειρηματική δραστηριότητα.

Στη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων που έγινε το μεσημέρι, αποφασίσθηκε σήμερα να κατατεθούν συλλογικά στη διοίκηση τα έγγραφα της επίσχεσης εργασίας, να συνεχιστεί το μπλοκάρισμα των ταμείων και μέσα από νέα ΓΣ να καθορίσουν την παραπέρα δράση τους.

Από την πλευρά της διοίκησης, διέρρευσε ότι από το υπουργείο Υγείας έχουν υπογραφεί εντάλματα πληρωμών, ωστόσο, δεν μπορεί να υποσχεθεί τίποτα συγκεκριμένο στους εργαζόμενους σχετικά με το χρονοδιάγραμμα πληρωμών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ