Παρασκευή 14 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΚΙΣΤΑΝ - ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ
Απαγγέλθηκαν κατηγορίες

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.--

Στην ταφή των νεκρών που έχουν αναγνωριστεί προχωρούν οι συγγενείς των θυμάτων του τραγικού εργοστασίου κλωστοϋφαντουργίας στο Καράτσι του Πακιστάν, όπου 264 άνθρωποι, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό της αστυνομίας (289 αρχικά) έχασαν τη ζωή τους μετά από πυρκαγιά, που ξέσπασε την Τρίτη. Οσων νεκρών οι σοροί δεν έχουν αναγνωριστεί γίνεται ταυτοποίηση με διασταύρωση DNA από τους συγγενείς τους, καθώς πολλά θύματα είναι απανθρακωμένα και δεν αναγνωρίζονται. Πυροσβέστες που συμμετείχαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς σημειώνουν ότι οι εργάτες εγκλωβίστηκαν στο εργοστάσιο όπου ο εξαερισμός ήταν ελλιπής, η διαφυγή ήταν αδύνατη, καθώς υπήρχε μία έξοδος, στα παράθυρα υπήρχαν κάγκελα και πέθαναν από ασφυξία.

Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι στους ιδιοκτήτες απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ανθρωποκτονία, γιατί «αμέλησαν να υπάρχουν επαρκή μέτρα ασφαλείας για τους εργαζόμενους του εργοστασίου γεγονός που προκάλεσε το θάνατο εκατοντάδων ανθρώπων», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μοχάμαντ Ναουάζ Γκοντάλ, αξιωματικός της τοπικής αστυνομίας. Στους ιδιοκτήτες του εργοστασίου που ανήκε στην Ali Enterprises, Αμπντούλ Αζίζ, Μοχάμαντ Αρσάντ και Σαχίντ Μπάιλα και στους διευθυντές του εργοστασίου απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα, ενώ διατάχθηκε έρευνα και για το αν εμπλέκονται κυβερνητικοί αξιωματούχοι στην υπόθεση.

Οι πρώτες εκτιμήσεις για τα αίτια τις πυρκαγιάς κάνουν λόγο για βραχυκύκλωμα σε διακόπτη, που πυροδότησε εύφλεκτα υλικά τα οποία υπήρχαν αποθηκευμένα. Οι κακοτεχνίες και οι εγκληματικές παραλείψεις αποτελούν κανόνα στο Πακιστάν, όπου μέτρα ασφαλείας δεν τηρούνται με αποτέλεσμα εργοστάσια να γίνονται παγίδες θανάτου για τους εργαζόμενους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ