Τρίτη 18 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εγκαίνια της έκθεσης του Βάλια Σεμερτζίδη

Εργο του αγωνιστή ζωγράφου
Εργο του αγωνιστή ζωγράφου
Μέσα σε κλίμα συγκίνησης και με πολυπληθή παρουσία κόσμου πραγματοποιήθηκαν, χτες, στο Μουσείο Μπενάκη (Κτίριο Πειραιώς) τα εγκαίνια της μεγάλης αναδρομικής έκθεσης του αγωνιστή ζωγράφου Βάλια Σεμερτζίδη (1911 - 1983) παρουσία της συζύγου του, Ρούλης Σεμερτζίδη.

Την εκδήλωση «άνοιξε» ο διευθυντής του Μουσείου Μπενάκη, Αγγελος Δεληβοριάς, ο οποίος ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές που δούλεψαν για την πραγματοποίησή της, ενώ την κύρια ομιλία έκανε ο επιμελητής της έκθεσης, κριτικός τέχνης Νίκος Χατζηνικολάου, ο οποίος είναι και ο δημιουργός του καλαίσθητου και πολυσέλιδου τόμου που συνοδεύει την έκθεση. Ο ομιλητής αναφέρθηκε κυρίως στο γεγονός ότι ο Σεμερτζίδης «θάφτηκε ζωντανός επιμελώς» από τα μετεμφυλιακά καθεστώτα επειδή επέλεξε να κάνει ζωγραφική από και για το λαό και όχι ηθογραφία. Χαιρέτισε επίσης ο περιφερειάρχης Νότιου Αιγαίου, Γ. Μαχαιρίδης.

Εκ μέρους της οικογένειας μίλησε η εγγονή του ζωγράφου, η οποία ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές και ιδιαίτερα τον επιμελητή για την έρευνα που πραγματοποίησε για τη ζωή και το έργο του δημιουργού. Στα εγκαίνια της έκθεσης, που ξεκινάει επίσημα στις 20/9 και θα διαρκέσει έως τις 11/11/2012, παραβρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ, η Ε. Μηλιαρονικολάκη, μέλος της ΚΕ και υπεύθυνη του Πολιτιστικού Τμήματος, οι Σπύρος Χαλβατζής και Θανάσης Παφίλης, μέλη της ΚΕ και βουλευτές, η Ελένη Γερασιμίδου, βουλευτής του Κόμματος, και η Εύα Μελά, μέλος του Πολιτιστικού Τμήματος της ΚΕ και πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας (Αναλυτικό ρεπορτάζ τις επόμενες μέρες).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ