Πέμπτη 20 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Συλλαλητήριο σήμερα στο Αριστοτέλειο

Ενόψει της γενικής απεργίας, εργαζόμενοι, εκπαιδευτικοί και φοιτητές της Θεσσαλονίκης, κλιμακώνουν τον αγώνα τους. Σήμερα προγραμματίζουν συλλαλητήριο στις 11 το πρωί μπροστά στο κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ. Στην κινητοποίηση συμμετέχουν τα σωματεία των διδασκόντων ΑΠΘ και ΤΕΙΘ (ΕΣΔΕΠ ΑΠΘ, ΕΕΔΙΠ ΑΠΘ, ΕΣΕΠ ΤΕΙΘ, Σύλλογος Εκτάκτων ΤΕΙΘ και ΕΣΕΠ ΤΕΙΘ), το Σωματείο Διοικητικών Υπαλλήλων του ΑΠΘ, οι εργολαβικοί εργαζόμενοι, οι επιτροπές αγώνα του ΜΑΣ και Σύλλογοι φοιτητών.

Ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού ΑΠΘ, έχει αποφασίσει και 4ωρη στάση εργασίας (10 π.μ. - 2 μ.μ.). Καλεί τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στη στάση εργασίας και στο συλλαλητήριο και να απαιτήσουν: Ενιαία ανώτατη εκπαίδευση, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν χωρίς καμία επιχειρηματική δράση στους κόλπους της. Γενναία χρηματοδότηση για την παιδεία. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους. Καμία απόλυση, καμία μείωση μισθών, όχι στην αξιολόγηση ως πρόσχημα για απολύσεις. «Οχι» στο τσάκισμα των συντάξεων και των ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

Στο μεταξύ μετά από 25 χρόνια συνεχούς δουλειάς, οι εργαζόμενοι που απασχολούνται στις υπηρεσίες του ΑΠΘ μέσω εργολάβων, κινδυνεύουν να μείνουν άνεργοι. Με επιστολή που έστειλε το ΑΠΘ προς το υπουργείο Παιδείας, ζητά πρόσθετη επιχορήγηση 8 εκατ. ευρώ για να καλύψει τις βασικές και ανελαστικές δαπάνες του. Ενημερώνει ότι με τα μέχρι τώρα οικονομικά δεδομένα αδυνατεί να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του υπέρ τρίτων (εργολαβικές συμβάσεις καθαριότητας, φύλαξη και συντήρηση) από την 1η του Σεπτέμβρη. Και απειλεί ότι θα αναγκαστεί να καταγγείλει όλες τις εργολαβικές συμβάσεις κάτι που θα έχει επιπτώσεις στη λειτουργία του ΑΠΘ αλλά και στη ζωή 600 εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι που μετατράπηκαν σε μπαλάκι ανάμεσα σε υπουργείο, πανεπιστήμιο και αεριτζήδες εργολάβους, από σήμερα Πέμπτη προχωρούν σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες. Στις 10 το πρωί, θα πραγματοποιήσουν Γενική Συνέλευση και στη συνέχεια πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ