Κυριακή 23 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κινητοποιήσεις για τη μεταφορά μαθητών

Αύριο Δευτέρα, στη 1 το μεσημέρι, το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, Ομοσπονδίες Γονέων, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Αττικής και Νήσων θα κάνουν κινητοποίηση στη Βουλή για το θέμα της μεταφοράς των μαθητών. Το θέμα της μεταφοράς έχει γίνει «μπαλάκι» από την κυβέρνηση στους δήμους και στις περιφέρειες και τα θύματα είναι ειδικά οι μαθητές των ειδικών σχολείων, των καλλιτεχνικών και μουσικών σχολείων κ.ά. Απ' τη στιγμή που δεν υπάρχει μεταφορά μαθητών οι γονείς είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν απ' την τσέπη τους, διαφορετικά τα παιδιά αποκλείονται από τα σχολεία!

Μαζική κινητοποίηση στη Σάμο

Μαζικότατη κινητοποίηση για το θέμα της μεταφοράς μαθητών έγινε την περασμένη Παρασκευή στη Σάμο. Την κινητοποίηση διοργάνωσε η Συντονιστική Επιτροπή που έχει φτιαχτεί με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου και προετοιμάστηκε με αποφάσεις γενικών συνελεύσεων γονιών, εκπαιδευτικών, μαθητών κ.τ.λ. Οι διαδηλωτές απαίτησαν: Αμεση κρατική χρηματοδότηση για την απρόσκοπτη και ασφαλή μεταφορά των μαθητών. Εδώ και τώρα να διασφαλιστεί η δωρεάν μετακίνησή τους.Δωρεάν και ασφαλής μεταφορά όλων των μαθητών από και προς το σχολείο τους με ευθύνη του κράτους. Η κινητοποίηση ξεκίνησε από το κτίριο του Ενιαίου Λυκείου και ακολούθησε πορεία στην Περιφερειακή Ενότητα για να συναντηθούν με τον Αντιπεριφερειάρχη ο οποίος πέταξε το μπαλάκι στο δήμο. Υστέρα η πορεία κατέληξε στο δημαρχείο Σάμου όπου υπήρξε συμβολική κατάληψη του κτιρίου απαιτώντας να δοθεί λύση τώρα. Πραγματοποιήθηκε δημοτικό συμβούλιο με το θέμα αυτό και ύστερα από παρέμβαση της συντονιστικής επιτροπής η κατάσταση κηρύχτηκε σε έκτακτη ανάγκη και αποφασίστηκε κλείσιμο των σχολείων 25 και 26 Σεπτέμβρη.

  • Αντίστοιχη κινητοποίηση για τη μεταφορά των μαθητών διοργανώνουν αύριο Δευτέρα και ο Σύλλογος Γονέων του 3ου Γυμνασίου Περάματος από κοινού με την Ενωση Γονέων Περάματος. Το αγωνιστικό τους ραντεβού είναι στις 8.15 π.μ. στην πλατεία Ηρώων, στο Πέραμα.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ