Κυριακή 23 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΕΝΕΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΗΓΕΣΙΕΣ
Στο απυρόβλητο η πλουτοκρατία και τα κόμματα του «ευρωμονόδρομου»

Την αυριανή 24ωρη απεργία στον Τύπο και τα ΜΜΕ αποφάσισαν οι ενώσεις των δημοσιογράφων (ΕΣΗΕΑ, ΕΣΠΗΤ), των διοικητικών (ΕΠΗΕΑ, ΕΠΗΕΘ, ΕΠΠΗΤ), των τεχνικών Τύπου (ΕΤΗΠΤΑ), των τεχνικών ραδιο-τηλεόρασης (ΕΤΙΤΑ, ΕΤΕΡ), των φωτορεπόρτερ (ΕΦΕ) και της Ενωσης Προσωπικού Πρακτορείων, που απαρτίζουν τη Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στα ΜΜΕ, στην οποία συμμετέχει - σε ό,τι αφορά το τμήμα του Τύπου - και η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων.

Οι αρνητικοί συσχετισμοί υπέρ των δυνάμεων του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, που υπάρχουν στις διοικήσεις της συντριπτικής πλειονότητας αυτών των συνδικαλιστικών οργανώσεων, αποτυπώνεται ανάγλυφα στο κείμενο - κάλεσμα στην απεργία. Οπως και στο πλαίσιο των συμβιβασμένων διοικήσεων ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, έτσι και η ανακοίνωση - πλαίσιο της συντονιστικής επιτροπής αφήνει στο απυρόβλητο την πλουτοκρατία και τα κόμματα του «ευρωμονόδρομου» και καλεί σε απεργία «ενάντια στη μνημονιακή πολιτική». Αποσιωπά ότι τα μέτρα έχουν στόχο αποκλειστικά και μόνο την ανάκαμψη των κερδών των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων, ότι υλοποιούν την πάγια απαίτηση του κεφαλαίου και το σχέδιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης εδώ και πολλές δεκαετίες για την απελευθέρωση της αγοράς εργασίας για φτηνό και υπάκουο εργατικό δυναμικό, χωρίς τα στοιχειώδη δικαιώματα, για να στηρίζουν την κερδοφορία του. Οτι τα μέτρα δεν είναι αποτέλεσμα κυρίως κακών εκτιμήσεων, κακής διαχείρισης, λιγότερης ή περισσότερης ικανότητας των διαχειριστών της κρίσης, αλλά μέτρα που είναι αναγκαία μόνο για το κεφάλαιο και όχι για τους εργαζόμενους.

Ετσι, καλεί σε απεργία γενικά «ενάντια στη μνημονιακή πολιτική», αφήνοντας αυταπάτες ότι μπορούν να υπάρξουν «λύσεις» με αλλαγή του «μείγματος πολιτικής» και του «διαχειριστή».

Εκεί όμως που ξεπερνούν κάθε όριο είναι όταν βγάζουν λάδι τους μεγαλοεπιχειρηματίες - ιδιοκτήτες των ΜΜΕ, αναφέροντας ότι ισοπέδωσαν μισθούς, οδήγησαν χιλιάδες στην ανεργία, επέκτειναν με σαρωτικό και αυταρχικό τρόπο τις κακοπληρωμένες και επισφαλείς μορφές εργασίας, τρομοκράτησαν και εκβίασαν για να αποσπάσουν ατομικές συμβάσεις κ.λπ. κ.λπ. αλλά όλα αυτά τα έκαναν «ακολουθώντας τις εκβιαστικές επιταγές της τρόικας και των κυβερνήσεων»! Και επίσης ότι υποκύπτοντας σε αυτές τις «εκβιαστικές επιταγές» και κάνοντας όλα όσα έχουν κάνει σε βάρος των εργαζόμενων, «απαξίωσαν όχι μόνο την εργασία και την κοινωνική προσφορά μας, αλλά χρεοκόπησαν τις επιχειρήσεις τους - πλουτίζοντας οι ίδιοι - και κυρίως αγνόησαν, υπονόμευσαν και υπονομεύουν το δικαίωμα των πολιτών στην ενημέρωση»!

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απεργούν τη Δευτέρα οι εργαζόμενοι (2012-09-19 00:00:00.0)
Κάλεσμα συμμετοχής στην πανεργατική απεργία (2011-11-29 00:00:00.0)
Ζητoύν ανάκληση απόλυσης (2010-04-29 00:00:00.0)
Δεν κυκλοφόρησαν εφημερίδες, δε μεταδόθηκαν δελτία ειδήσεων (2004-07-16 00:00:00.0)
Πρόταση κλιμάκωσης του αγώνα (2002-03-09 00:00:00.0)
Θα «σιγήσουν» όλα τα ΜΜΕ (2001-04-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ