Τρίτη 24 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΟΕΣΥ
Θα «σιγήσουν» όλα τα ΜΜΕ

Την Πέμπτη, 26 Απρίλη, θα σιγήσουν σε όλη τη χώρα ΟΛΑ τα ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά μέσα από τις 6 το πρωί μέχρι τις 6 το πρωί της Παρασκευής 27 Απρίλη. Δε θα μεταδοθούν δελτία ειδήσεων, ούτε καμιά δημοσιογραφική ενημερωτική εκπομπή. Από κανένα ηλεκτρονικό μέσο δε θα μεταδίδονται ειδήσεις από το Χρηματιστήριο, ρεπορτάζ και ανταποκρίσεις από το εσωτερικό και το εξωτερικό. Την Παρασκευή 27 Απριλίου δε θα κυκλοφορήσει καμία καθημερινή εφημερίδα. Ειδικά για τους εργαζόμενους στα πρακτορεία των εφημερίδων και τους εφημεριδοπώλες, η απεργία θα πραγματοποιηθεί από τις 3 το μεσημέρι της Πέμπτης μέχρι τις 3 το μεσημέρι της Παρασκευής.

Η συμμετοχή στην 24ωρη απεργία αποφασίστηκε, ομόφωνα, από τη Συντονιστική Επιτροπή των συνδικαλιστικών Ενώσεων όλων των εργαζομένων στον Τύπο, με βασική επιδίωξη την απόσυρση των κυβερνητικών προτάσεων για το Ασφαλιστικό και την ανάπτυξη και όχι την υποβάθμιση των Ταμείων και των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων και στα ΜΜΕ.

Με ανακοίνωσή της, η ΠΟΕΣΥ καλεί όλες τις συνδικαλιστικές ενώσεις των εργαζομένων σε όλα τα ΜΜΕ να οργανώσουν τον αγώνα και να περιφρουρήσουν με κάθε μέσο την επιτυχία της απεργίας. Ούτε ένας δημοσιογράφος, διοικητικός υπάλληλος, τεχνικός, κάμεραμαν, φωτορεπόρτερ, λιθογράφος και εφημεριδοπώλης στη δουλιά, τονίζεται. Για τυχόν έκτακτα και άμεσου γενικού ενδιαφέροντος γεγονότα, που, τυχόν, συμβούν, καμιά είδηση δε θα μεταδοθεί, χωρίς προηγούμενη άδεια των Ενώσεων και της ΠΟΕΣΥ. Από την απεργία εξαιρούνται μόνον οι συντάκτες του εργατικού ρεπορτάζ, φωτογράφοι και κάμεραμαν, που θα καλύψουν την απεργία.

Οπως αναφέρεται, η ΠΟΕΣΥ μαζί με τη Συντονιστική Επιτροπή, μετά την απεργία, θα συνεδριάσουν για να αποφασίσουν νέες κινητοποιήσεις, με στόχο την αναβάθμιση του ασφαλιστικού συστήματος και όχι την υποβάθμιση, για περιφρούρηση των κοινωνικοασφαλιστικών μας δικαιωμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ