Τρίτη 24 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Ενα ποτάμι οργής ολόκληρος ο κάμπος

Με αμείωτη ένταση δίνουν τη μάχη για την υπεράσπιση της Κοινωνικής Ασφάλισης τα λαϊκά στρώματα της Θεσσαλίας, προειδοποιώντας την κυβέρνηση και τους υποστηρικτές των επιλογών της ότι δε θα κάνουν ούτε βήμα πίσω. Ο αγώνας αυτός θα είναι καθημερινός και ακατάπαυστος στα εργοστάσια, στους χώρους δουλιάς, στις πόλεις και στα χωριά και θα συμμετέχουν δυναμικά οι εργάτες, οι άνεργοι, οι αγρότες, οι συνταξιούχοι, οι νέοι, οι επαγγελματοβιοτέχνες κι έμποροι. Υστερα από τις πετυχημένες κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν σε όλους τους νομούς της Θεσσαλίας την περασμένη βδομάδα, επόμενοι, μεγάλοι, αγωνιστικοί «σταθμοί» είναι οι πανεργατικές απεργίες που θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη και την ημέρα της Εργατικής Πρωτομαγιάς. Για την επιτυχία των απεργιακών κινητοποιήσεων έχει σημάνει αγωνιστικός «συναγερμός».

Στη Λάρισα, οι συνδικαλιστές του Εργατικού Κέντρου βρίσκονται «επί ποδός» για την επιτυχία της 24ωρης απεργίας της Πέμπτης, στα πλαίσια της οποίας θα πραγματοποιηθεί απεργιακή συγκέντρωση στις 10 π.μ. στην κεντρική πλατεία της πόλης. Τη συμμετοχή τους στην 24ωρη απεργία έχουν αποφασίσει πολλά σωματεία, τα οποία με ανακοινώσεις τους καταδικάζουν τ' αντιασφαλιστικά μέτρα της κυβέρνησης. Ανακοινώσεις καταδίκης εξέδωσαν η Ενωση Φορτοεκφορτωτών Ξηράς Λάρισας, το Σωματείο Επαγγελματιών Οδηγών, το Σωματείο Πλαστικών και Συναφών Επαγγελμάτων κ.ά.

Βεβαίως, μήνυμα αντίστασης κατά της κυβερνητικής επιχείρησης κατεδάφισης του κοινωνικο-ασφαλιστικού συστήματος θα στείλουν οι εργαζόμενοι της Λάρισας και με τη συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις και απεργιακές κινητοποιήσεις για τον ταξικό - αγωνιστικό γιορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας. Συγκεκριμένα το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, που θα κορυφωθούν με την απεργιακή συγκέντρωση που θα γίνει την 1η Μάη, στις 9.30 π.μ., στην κεντρική πλατεία της πόλης, περιλαμβάνει στάσεις εργασίας μιας ώρας την Παρασκευή και τη Δευτέρα 27 και 30 Απρίλη, εκδήλωση τιμής στον Γιάννη Τσολάκη, συναυλία τη Δευτέρα 30 Απρίλη, συμμετοχή στην πορεία ειρήνης και περιοδείες, εξορμήσεις, ομιλίες, συσκέψεις, συνελεύσεις στους χώρους δουλιάς και στις συνοικίες.

«Πυρετός» προετοιμασίας για την επιτυχία των απεργιακών κινητοποιήσεων επικρατεί και στη Μαγνησία. Στα πλαίσια της 24ωρης απεργίας της Πέμπτης η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Σωματείων και Συνδικαλιστών Βόλου καλεί τους εργαζόμενους του νομού σε προσυγκέντρωση στις 9.30 π.μ. στην πλατεία Ελευθερίας και στη συνέχεια στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στο Εργατικό Κέντρο. Επίσης, σήμερα στις 7 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Βόλου σύσκεψη εκπροσώπων όλων των Εργατικών Κέντρων της Θεσσαλίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συναινετική πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Βόλου (ΠΑΣΚΕ, ΑΤΕ, ΔΑΚΕ), κατά τη χτεσινή συνεδρίαση της διοίκησης, αφού πρώτα συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ επιδόθηκαν σ' ένα αντικομμουνιστικό παραλήρημα, απέρριψε πρόταση της ΔΑΣ για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, με την κήρυξη νέας 24ωρης απεργίας στις 10 Μάη και τη σύγκληση κοινής σύσκεψης εκπροσώπων όλων των φορέων του νομού για τον καλύτερο συντονισμό της δράσης τους.

Στο Βόλο για τον ταξικό γιορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Σωματείων και Συνδικαλιστών διοργανώνει αγωνιστικές εκδηλώσεις, που θα κορυφωθούν με την απεργιακή συγκέντρωση την Τρίτη 1η Μάη στις 9.30 π.μ. στην πλατεία Ρήγα Φεραίου (έξω από το Δημαρχείο).

Και στα Τρίκαλα εντείνονται οι προετοιμασίες για την επιτυχία της 24ωρης απεργίας της Πέμπτης, στα πλαίσια της οποίας θα πραγματοποιηθεί απεργιακή συγκέντρωση στις 10 π.μ. έξω από το Εργατικό Κέντρο. Οι εργαζόμενοι και τ' άλλα λαϊκά στρώματα των Τρικάλων δηλώνουν την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν τον αγώνα για την υπεράσπιση της Κοινωνικής Ασφάλισης και δίνουν το επόμενο αγωνιστικό «ραντεβού» στην απεργιακή κινητοποίηση, την Τρίτη 1η Μάη, στα πλαίσια της οποίας η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Σωματείων και Συνδικαλιστών διοργανώνει στις 9.30 π.μ. συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία.

Στη μάχη για την υπεράσπιση της Κοινωνικής Ασφάλισης έχουν ριχτεί και οι εργαζόμενοι, οι αγρότες και τ' άλλα λαϊκά στρώματα της Καρδίτσας, όπου την Πέμπτη η απεργιακή συγκέντρωση, που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο, θα γίνει έξω από το Εργατικό Κέντρο στις 9.30 π.μ. Και στην Καρδίτσα οι εκδηλώσεις για τον αγωνιστικό γιορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, που θα κορυφωθούν με την απεργιακή συγκέντρωση στις 9.30 π.μ. έξω από το ΕΚ, «χτυπούν» στην «καρδιά» της κυβερνητικής επιχείρησης κατεδάφισης της Κοινωνικής Ασφάλισης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ