Τρίτη 24 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αντιπερισπασμός με ψεύδη

Η κυβέρνηση επιδίδεται ανοιχτά πλέον στο γενικευμένο αντιπερισπασμό του ψεύδους, ώστε να χρυσώσει το χάπι της καρατόμησης του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος. Την ίδια ώρα βέβαια που ακολουθείται η τακτική της παροχής... «διευκρινίσεων» γύρω από τα κυοφορούμενα μέτρα (σσ: θα ακολουθήσουν κι άλλες έλεγαν χτες στενοί συνεργάτες του Κ. Σημίτη), ώστε να δημιουργείται μια επίφαση «υποχωρητικότητας» της κυβέρνησης, ταυτόχρονα το προπαγανδιστικό επιτελείο του Μαξίμου επιδιώκει με νύχια και με δόντια να δώσει σάρκα και οστά στον καταγέλαστο «κοινωνικό διάλογο».

Χτες ο Δ. Ρέππας, αφού επανέλαβε τις αστειότητες ότι «όλοι αναγνωρίζουν πως πρέπει να προχωρήσουμε σε μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος», θέλησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις μιλώντας για «παρανοήσεις» και «σύγχυση» που προκλήθηκε από τις κυβερνητικές ανακοινώσεις. Η «σύγχυση» πάντως δεν αφορά παρά το ίδιο το κυβερνητικό επιτελείο, που κατά τη διάρκεια του χτεσινού «πρωινού καφέ» εκτίμησε ότι απέτυχε στο επικοινωνιακό πεδίο προώθησης των μέτρων.

Για να ξεπεραστούν, δε, όλα αυτά, όπως είπε ο Δ. Ρέππας, «η διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί δεν μπορεί να είναι άλλη από αυτή του γόνιμου διαλόγου, με σύνθεση των απόψεων»... Συμπλήρωσε μάλιστα ότι «είμαστε διατεθειμένοι να υιοθετήσουμε οποιαδήποτε εποικοδομητική πρόταση οδηγεί στο ίδιο αποτέλεσμα», αρκεί φυσικά το αποτέλεσμα να είναι εκείνο που επιδιώκει η κυβέρνηση.

Παράλληλα, πάντως, με τη ρητορεία περί «διαλόγου», οι κυβερνητικοί παράγοντες στις ιδιωτικές τους συζητήσεις καθόλου δεν κρύβουν ότι επ' ουδενί υπάρχει σκέψη να μην χρησιμοποιήσουν όλα τα μέσα για να περάσουν τα μέτρα.

...και Τσουκάτος

Σε ό,τι αφορά το εσωκομματικό πεδίο, αν και υπάρχουν φόβοι για αντανάκλαση της κοινωνικής οργής που θα εκδηλωθεί με κινήσεις είτε βουλευτών είτε μελών της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ, συνεργάτες του πρωθυπουργού υποστηρίζουν ότι η κατάσταση είναι «ελεγχόμενη». Ας σημειωθεί ότι σήμερα συνέρχεται το ΚΤΕ Εργασίας του ΠΑΣΟΚ.

Χτες, επιπλέον, δεν έλειψαν φαινόμενα παράλληλης στήριξης της κυβέρνησης, όπως αυτή του Θ. Τσουκάτου, ο οποίος σε μια έκρηξη «κοινωνικής ευαισθησίας» έστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό και στον υπουργό Εργασίας, όπου μεταξύ άλλων προτείνει την επιβολή γενικευμένου φόρου (σσ: τον ονομάζει «πόρο»...) σε ποτά και τσιγάρα για τη χρηματοδότηση του συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ