Τρίτη 24 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Η συμβολή του ΚΚΕ

Η πάλη του ΚΚΕ και του ταξικού κινήματος αποτελεί μεγάλη συμβολή στην ανάπτυξη του αγώνα για την υπεράσπιση - διεύρυνση των κοινωνικών, ασφαλιστικών δικαιωμάτων και αυτό αναγνωρίζεται από πλατιές μάζες εργαζομένων.

Σ' αυτό το έδαφος, στο έδαφος των τραγικών συνεπειών των αντιλαϊκών μέτρων και των καθολικών λαϊκών αντιδράσεων που καταδικάζουν τα κυβερνητικά μέτρα, διαμορφώνονται προϋποθέσεις δημιουργίας μαζικού μαχητικού κινήματος που θα καταστήσει ανενεργούς τους χειρισμούς - ελιγμούς εκτόνωσης της λαϊκής οργής και θα αναγκάσει την κυβέρνηση να πάρει πίσω τα αντιλαϊκά μέτρα.

Ο αγώνας θα είναι σκληρός και διαρκείας και απαιτεί υψηλό βαθμό οργάνωσης. Απαιτεί συνεχή, σχεδιασμένη δράση σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλιάς. Συσπείρωση, κινητοποίηση νέων δυνάμεων, συγκρότηση απεργιακών επιτροπών και επιτροπών αγώνα. Ακούραστη δουλιά για την επιτυχία της πανελλαδικής, πανεργατικής απεργίας την Πέμπτη 26 του Απρίλη και των κινητοποιήσεων που οργανώνει το ΠΑΜΕ, τα ταξικά συνδικάτα για το γιορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς.

Σ' αυτή την πορεία οι εργαζόμενοι θα στέλνουν δυναμικό μήνυμα κλιμάκωσης των αγώνων στις πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ και θα κλείνουν το δρόμο στον κοινωνικό διάλογο της απάτης και σε κάθε είδους διαδικασίες συναίνεσης και απεμπόλησης των δικαιωμάτων των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ