Τετάρτη 26 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΟΝΔΟΥΡΑ
Δολοφονίες και εξαφανίσεις αγωνιστών

ΤΕΓΚΟΥΣΙΓΚΑΛΠΑ.--

Το αίμα κυλάει στο Αγουάν καθώς το αγροτικό κίνημα συνεχίζει να βρίσκεται στο στόχαστρο των δολοφονικών παραστρατιωτικών ομάδων με την ανοχή της κυβέρνησης του προέδρου Πορφίριο Λόμπο, συνέχεια του πραξικοπήματος που ανέτρεψε την κυβέρνηση του προέδρου Μανουέλ Σελάγια. Μετά τους αγωνιστές και ο δικηγόρος του Movimiento Amplio Reivindicador del Aguan (MARCA), Αντόνιο Τρέχο Καμπρέρα, εκτελέστηκε από «αγνώστους» το Σάββατο το βράδυ.

Επίσης, ο αγωνιστής Ουμπέτο Καστίγιο Μαρτίνες, πολιτικός κρατούμενος και διωκόμενος από την πραξικοπηματική κυβέρνηση του Ρομπέρτο Μιτσελέτι για «τρομοκρατία» όσον αφορά τη δράση του ενάντια στο πραξικόπημα, και ο οποίος είχε αποφυλακιστεί τον περασμένο Ιούνιο, έχει εξαφανιστεί από τις 3 Σεπτεμβρίου.

Οι συνθήκες στην Ονδούρα, τη δεύτερη πιο φτωχή χώρα στην Κεντρική Αμερική, έχουν επιδεινωθεί μετά το πραξικόπημα. Το 67% του πληθυσμού, πάνω από 5,5 εκατομμύρια άνθρωποι, ζουν κάτω από το επίπεδο της φτώχειας. Η ανεργία είναι περίπου 30% ενώ οι καπιταλιστές και οι πολυεθνικές έχουν τον απόλυτο έλεγχο της χώρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ