Τετάρτη 26 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
Διαδηλώσεις κατά της αντιλαϊκής επίθεσης

ΛΙΣΑΒΟΝΑ.--

Κλιμακώνονται οι λαϊκές αντιδράσεις ενάντια στην αντιλαϊκή επίθεση που εξαπολύουν κυβέρνηση και «τρόικα», εξυπηρετώντας τα συμφέροντα του κεφαλαίου, για να βγει αυτό με λιγότερες απώλειες από την κρίση. Το Σάββατο προετοιμάζεται διαδήλωση στη Λισαβόνα, ενώ «ημέρα εθνικής δράσης - ημέρα διαμαρτυρίας και οργής» έχει προκηρυχθεί για την 1η Οκτώβρη από τη Γενική Συνομοσπονδία Εργατών «CGTP-IN», ενώ για τις 5 έως τις 13 Οκτώβρη σχεδιάζονται διάφορες δραστηριότητες για «την καταπολέμηση της ανεργίας».

Οι διαδηλώσεις αυτές πραγματοποιούνται καθώς ο Πορτογάλος πρωθυπουργός Πέντρο Πάσος Κοέλιο ανακοίνωσε τη Δευτέρα, σε μια κίνηση αναδίπλωσης, πως παίρνει πίσω τις πρόσφατες διακηρύξεις για μείωση των εργοδοτικών εισφορών στο 18% από το 23,75% και αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων από το 11% στο 18%. Εσπευσε ωστόσο να προσθέσει πως χρειάζονται άλλες «εναλλακτικές λύσεις» για να «διασωθεί» η χώρα, όπως αύξηση της φορολογίας, επιβολή φόρου εισοδήματος, φόρος για ακίνητα κ.ά. Σε μια προσπάθεια να ρίξει «στάχτη στα μάτια» των εργαζομένων, υποστήριξε πως θα υπάρξει και φορολόγηση επί του κεφαλαίου.

Το Πορτογαλικό Κομμουνιστικό Κόμμα κάλεσε τους εργαζόμενους να είναι σε επαγρύπνηση σχετικά με τους ελιγμούς της κυβέρνησης, καλώντας παράλληλα το λαό να απορρίψει συνολικά το «σύμφωνο επιθετικότητας» (σύμφωνο Σταθερότητας κατά την κυβέρνηση και το κεφάλαιο) που ενισχύει την εκμετάλλευση και την εξαθλίωση συνολικά του λαού. Επιπλέον, καλεί σε μαζική συμμετοχή στη διαδήλωση του Σαββάτου και των άλλων κινητοποιήσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ