Τετάρτη 26 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Αδιέξοδο περιγράφει ο Δ. Χριστόφιας

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.--

Αδιέξοδο στις συνομιλίες για το Κυπριακό περιέγραψε κατά τη συνάντησή του με το ΓΓ του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, τη Δευτέρα, σημειώνοντας την πεποίθησή του ότι μέχρι τις προεδρικές εκλογές στην Κύπρο, τον ερχόμενο Φεβρουάριο, δεν αναμένεται να υπάρξει καμία εξέλιξη.

Ο Κύπριος Πρόεδρος, ο οποίος δε θα είναι ξανά υποψήφιος, ανέφερε ότι είναι κοινή εκτίμηση τόσο του ίδιου όσο και του ΓΓ του ΟΗΕ ότι «οι προσπάθειες που καταβλήθηκαν τα τελευταία πέντε χρόνια δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα, παρόλο που έχει δημιουργηθεί ένα σοβαρό υπόβαθρο στη διάρκεια των διαφόρων γύρων των συνομιλιών, τόσο στην Κύπρο όσο και στη Νέα Υόρκη».

Στο μεταξύ, επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα πραγματοποιεί από την Κυριακή, ο πρόεδρος της Βουλής της Κυπριακής Δημοκρατίας, Γιαννάκης Ομήρου, ο οποίος είχε επαφές στην Αθήνα με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της χώρας. Τη Δευτέρα ο πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής είχε συνάντηση με τη ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. O Γ. Ομήρου συναντήθηκε επίσης με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό, τους αρχηγούς των άλλων κομμάτων και τον Ελληνα ομόλογό του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ