Πέμπτη 27 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2012 ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ
Δράση για άμεση κλιμάκωση

Χαρακτηριστικό το παράδειγμα των εργαζομένων στο «ΙΝΤΕΡΚΟΝΤΙΝΕΝΤΑΛ»

Κάλεσμα άμεσης κλιμάκωσης της πάλης ενάντια στην εξαθλίωση της εργατικής - λαϊκής οικογένειας απηύθυναν οι χιλιάδες εργατοϋπάλληλοι που, από χτες τα ξημερώματα, πήραν μέρος στη μάχη της περιφρούρησης της απεργίας. Στα «πηγαδάκια» που στήθηκαν έξω από τις πύλες των εργοστασίων κυριάρχησε η κουβέντα για την ίδια τη σημασία της απεργίας, ο χρόνος που δεν πρέπει να χαθεί για να δυναμώσει η οργάνωση σε κάθε τόπο δουλειάς.

Εξω από την «ΙΡΙΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ», μια απ' τις μεγαλύτερες εκτυπωτικές επιχειρήσεις της χώρας, η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων συζήτησε με τους εργάτες, καλώντας τους να αντισταθούν στην άγρια επίθεση της εργοδοσίας. Στην κουβέντα ξεχώρισε η ανάγκη κάθε εργάτης να σταθεί ο ένας δίπλα στον άλλο, να δυναμώσει η ταξική αλληλεγγύη, αλλά και συνολικά να οργανωθούν στον τόπο δουλειάς τους, για να μην περάσουν τα αντεργατικά σχέδια της εργοδοσίας.

Σχέδιο κλιμάκωσης του αγώνα έβαλαν μπροστά και οι ξενοδοχοϋπάλληλοι, με χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό των εργαζομένων στο ΙΝΤΕΡΚΟΝΤΙΝΕΝΤΑΛ. Ετσι, χτες, αμέσως μετά την απεργιακή συγκέντρωση οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου προχώρησαν σε μαζικότατη γενική συνέλευση, απορρίπτοντας ομόφωνα την πρόταση της εργοδοσίας για μειώσεις μισθών (5% για όσους αμείβονται μέχρι 1.000 ευρώ και 8,5% για όσους αμείβονται με περισσότερα). Ομόφωνα, επίσης, η συνέλευση αποφάσισε να προχωρήσει σε κινητοποιήσεις σε περίπτωση που η εργοδοσία επιχειρήσει να επιβάλει τις μειώσεις μέσω «διευθυντικού δικαιώματος».

Στη συνέχεια, οι εργαζόμενοι, σύσσωμοι, με το επιχειρησιακό σωματείο μπροστάρη, πήγαν στο γραφείο προσωπικού δηλώνοντας στη διευθύντρια ότι δε δέχονται καμιά μείωση. Εκείνη, συνεχίζοντας τις προκλήσεις, δήλωσε πως θα εφαρμόσει τη Σύμβαση που υπέγραψε η συμβιβασμένη Ομοσπονδία Εργαζομένων σε Ξενοδοχεία - Επισιτισμό (ΠΟΕΕΥΤΕ), δηλαδή σε μειώσεις 15%. Αλλά και πάλι, η απάντηση των εργαζομένων ήταν αγωνιστική. Προχώρησαν σε συγκέντρωση στο «λόμπι» του ξενοδοχείου και με σύνθημα «Κάτω τα χέρια απ' τους μισθούς μας - Πάρτε πίσω τις μειώσεις», ξεκαθάρισαν ότι δε θα δεχτούν κανένα πετσόκομμα στα δικαιώματά τους!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ