Σάββατο 29 Σεπτέμβρη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΚΕ
Παρέμβαση στη Βουλή για τις υδραντλίες

Eurokinissi

Την ενίσχυση της κατασταλτικής δραστηριότητας της Αστυνομίας καταγγέλλει το ΚΚΕ με σχετική Ερώτηση που κατατέθηκε χτες στη Βουλή και απευθύνεται στον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Ν. Δένδια.

Η Ερώτηση αναφέρει:

«Η κυβέρνηση αφού αγόρασε το υδροφόρο όχημα "Αίαντας" της Ελληνικής Αστυνομίας, το οποίο χρησιμοποιείται για την καταστολή των διαδηλώσεων, δέχτηκε τη "δωρεά" από τη μεριά του Ισραήλ άλλων τριών οχημάτων εκτόξευσης νερού. Επιπρόσθετα αποφάσισε να ενισχύσει ακόμη περισσότερο το στόλο των οχημάτων εκτόξευσης νερού, για την καταστολή των εργαζομένων, με την απόσπαση από τη δύναμη του Πυροσβεστικού Σώματος και άλλων τριών οχημάτων εντάσσοντας και αυτά στην Ελληνική Αστυνομία.

Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση καταλαβαίνει ότι ο αγώνας των εργαζομένων, απέναντι στις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των κυβερνήσεων που μέχρι σήμερα υπηρετούν τα συμφέροντα των πλουτοκρατών, τσακίζοντας κάθε εργασιακό και συνταξιοδοτικό δικαίωμα, θα ενταθεί με τη συσπείρωση - ενίσχυση των κοινωνικών δυνάμεων που αμφισβητούν την πολιτική κυριαρχία του κεφαλαίου και αγωνίζονται για την ανατροπή της οικονομικής και πολιτικής του εξουσίας.

Επίσης το γεγονός αυτό έρχεται να επιβεβαιώσει ότι η κυβέρνηση όχι μόνο δεν ενδιαφέρεται για τις υπαρκτές και οξυμένες ελλείψεις στην υλικοτεχνική υποδομή και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Πυροσβεστικό Σώμα, αλλά με τις ενέργειες αυτές το υποβαθμίζει.

Αποδυναμώνει ακόμα περισσότερο τα μέσα για τις παρεχόμενες υπηρεσίες από τη μεριά του Πυροσβεστικού Σώματος. Αυτές έχουν σχέση με την προστασία των εργαζομένων, των υποδομών και του δασικού πλούτου, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο την καταστολή.

Ερωτάται ο υπουργός,

Με δεδομένη την πολιτική βούληση της κυβέρνησης για την υλοποίηση της πολιτικής που σχεδόν μηδενίζει τις δαπάνες για την ενίσχυση της κοινωνικής προστασίας και των παροχών, πώς σκέφτεται να αναπληρώσει την απουσία των τριών οχημάτων από το Πυροσβεστικό Σώμα;

Υπάρχει πλεόνασμα στα οχήματα της Πυροσβεστικής; Και εάν όχι, πότε η κυβέρνηση θα επιστρέψει στο Πυροσβεστικό Σώμα τα τρία οχήματα;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ