Τρίτη 2 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στρατόπεδο συγκέντρωσης μεταναστών στη Δράμα

Μέσα σε μια νύχτα, η κυβέρνηση μετέτρεψε το στρατόπεδο «Πανταζόπουλου» στη Δράμα, που μέχρι πριν από ένα χρόνο φιλοξενούσε μονάδα πυροβολικού και κέντρο εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων, σε στρατόπεδο συγκέντρωσης μεταναστών και το πρωί της περασμένης Παρασκευής μεταφέρθηκαν εκεί οι πρώτοι 150 μετανάστες. Ο Δήμος, φορείς και κάτοικοι της περιοχής, που αιφνιδιάστηκαν από την ξαφνική εξέλιξη, αντέδρασαν. Το Δημοτικό Συμβούλιο Παρανεστίου, μετά από μια μαραθώνια συνεδρίαση το βράδυ της Παρασκευής αποφάσισε να συστήσει διαπαραταξιακή επιτροπή, η οποία θα επισκεφθεί το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, καθώς και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, χτες το πρωί μαθητές των σχολείων της πόλης, που αντιδρούν στη λειτουργία του στρατοπέδου συγκέντρωσης, πραγματοποίησαν πορεία προς το χώρο και ζήτησαν από το διοικητή των αστυνομικών δυνάμεων να τους ενημερώσει για τις συνθήκες κράτησης των μεταναστών. Το απόγευμα, μια ομάδα κατοίκων, και μέλη φασιστικών και ακροδεξιών οργανώσεων όπως η «Χρυσή Αυγή» και η «Πατριωτική Ενωση Δράμας» επιχείρησαν να μπουν στο στρατόπεδο, πετώντας πέτρες και ξύλα εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων. Η αστυνομία τούς απώθησε, κάνοντας χρήση χημικών.

Με ανακοίνωσή της, η Νομαρχιακή Επιτροπή Δράμας του ΚΚΕ, σημειώνει ανάμεσα σε άλλα ότι η εξέλιξη αυτή ούτε προσωρινή μπορεί να θεωρηθεί, ούτε κεραυνός εν αιθρία. «Η δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης μεταναστών έχει δρομολογηθεί εδώ και χρόνια από τα κόμματα του κεφαλαίου που κυβερνούν τη χώρα μας. Υπάρχουν ήδη σε μια σειρά κράτη - μέλη της ΕΕ και σε τρίτες «πρόθυμες» χώρες που χρηματοδοτήθηκαν γι' αυτά από την ΕΕ. Αυτή η εξέλιξη πρέπει να συναντήσει τη σθεναρή αντίσταση του λαού. Αποτελεί πλευρά της γενικότερης ανελέητης επίθεσης στα δικαιώματα ντόπιων και ξένων εργαζομένων και δεν στοχεύει στην ανακούφιση από τα εκρηκτικά προβλήματά τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ