Σάββατο 6 Οχτώβρη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΤΑΞΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΤΑΞΗ

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ: «Κάτω από το όριο της φτώχειας διαβιούν σήμερα περί τα 500.000 Ελληνόπουλα, ενώ την ίδια στιγμή το ποσοστό της παιδικής φτώχειας στη χώρα σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat (2010) υπολογίζεται στο 23% (...) "η κακή διατροφή μιας ολόκληρης γενιάς Ελληνοπαίδων θα έχει μακροπρόθεσμα αρνητικές επιπτώσεις και μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την οικονομική ανάπτυξη στην Ελλάδα δεκαετίες αργότερα όταν πια αυτά τα παιδιά γίνουν ενήλικες", τονίζει ο παιδίατρος Στέλιος Παπαβέντσης σε εισήγησή του με θέμα "οικονομική κρίση και βρεφική διατροφή" (...) η οικονομική κρίση εκτός από την ανεργία, τη φτώχεια και τη διεύρυνση των ανισοτήτων συνοδεύεται από μειωμένες παροχές υγείας, ανασφάλεια σίτισης, χαμηλή ποιότητα διατροφής και αυξημένη παιδική νοσηρότητα και θνητότητα» (το θέμα στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

ΟΙ ΑΡΠΑΓΕΣ: «Διαδηλωτές που φωνάζουν ότι "νόμος είναι το δίκιο του εργάτη" και εισβάλλουν με τη βία στο Πεντάγωνο. Κράτος, με άδεια ταμεία, με μηχανισμούς υπό διάλυση, με εκπροσώπους που δεν διαθέτουν σχέδιο και δεν έχουν συναίσθηση του ρόλου τους. Από τη μια διεκδικήσεις που χάνουν το δίκιο τους. Από την άλλη η αδυναμία του κράτους να παίξει τον ρόλο του. Και στη μέση; Στη μέση μια κοινωνία σπαραγμένη, υπό κατάρρευση. Μια κοινωνία που ζητεί από τις δυνάμεις της λογικής, από όλους μας, να τηρηθεί το κοινωνικό συμβόλαιο της δημοκρατίας. Αλλιώς...» (το κύριο άρθρο στα ΝΕΑ).

Ο ΓΚΑΙΜΠΕΛΙΣΜΟΣ: «Μέρος ευρύτερου σχεδίου καταλήψεων και κοινωνικών εκρήξεων θεωρούν υπουργοί τα χθεσινά ακραία επεισόδια στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας» (στο ΕΘΝΟΣ).

Η ΓΛΩΣΣΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΙΔΕΙ: «Τι πιστεύει ο κ. Π. Παναγιωτόπουλος ότι μπορεί να σκέφτεται ένας πολίτης βλέποντας ότι το υπουργείο Εθνικής Αμυνας δεν μπορεί πρωτίστως να προστατεύσει τον εαυτό του από "εσωτερικούς εισβολείς"...» (από άρθρο στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

Η ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ: «Το ερώτημα είναι πώς θα αντιμετωπίσει η δημοκρατία την απειλή με την οποία βρίσκεται αντιμέτωπη (...) καμία δημοκρατία δεν δικαιούται να μείνει άπρακτη και απροστάτευτη απέναντι στην αμφισβήτησή της» (ο Γ. Πρετεντέρης στα ΝΕΑ).

Η ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ: «Μία διμοιρία της Ζ' ΜΑΚ, μίας εκ των πλέον επίλεκτων μονάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, βρίσκεται από το πρωί της Παρασκευής στο Πεντάγωνο (...) επιπλέον αυτού όμως, δόθηκε εντολή σε δύο διμοιρίες της 71ης αερομεταφερόμενης ταξιαρχίας να κατέβουν στην Αθήνα. Πρόκειται για στρατιώτες εκπαιδευμένους με βάση και τα νατοϊκά πρότυπα για έλεγχο του πλήθους (riot control) που στο παρελθόν έχουν λάβει μέρος σε τέτοιες επιχειρήσεις σε αποστολές της Συμμαχίας όπως αυτή στο Κοσσυφοπέδιο» (στο ΒΗΜΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ