Τρίτη 9 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ
Σενάρια διχοτόμησης;

BEΛΙΓΡΑΔΙ.--

Η «αμεσότερη, καλύτερη και πιο δίκαιη λύση» που είναι αποδεκτή για Σέρβους και Αλβανούς είναι η διχοτόμηση του Κοσσυφοπεδίου επειδή «συμβαδίζει με τα έννομα συμφέροντά τους» υποστήριξε ο Σέρβος πρωθυπουργός Ιβιτσα Ντάσιτς, σε συνέντευξη που δημοσίευσε χτες η σλοβένικη εφημερίδα «Ντέλο» με τη διευκρίνιση ότι πρόκειται για «προσωπική» του άποψη.

Ο Ντάσιτς σημείωσε ότι υποστηρίζει μία ειρηνική λύση και ενίσχυση του διαλόγου μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινας που θα εστιάζει, όπως είπε, σε πολιτικά και τεχνικά ζητήματα. Εσπευσε εντούτοις να διευκρινίσει ότι δε θα γίνει αποδεκτός ένας διάλογος μεταξύ ηγετών που θα στοχεύει στη νομιμοποίηση της «ανεξαρτησίας» του Κοσσυφοπεδίου.

Το ίδιο 24ωρο το αντιπολιτευόμενο κίνημα «Αυτοδιάθεσης» Κοσσοβάρων Αλβανών ζήτησε εξηγήσεις χτες από την πρόεδρο Ατιφέτα Γιαχγιάγκα για τις συναντήσεις που είχε με Σέρβους εκπροσώπους των λεγόμενων «παράλληλων» διοικητικών δομών στο βόρειο τμήμα του προτεκτοράτου. Κατά την «Αυτοδιάθεση» με αυτή την συνάντηση η Γιαχγιάγκα παραβίασε το κοσοβάρικο Σύνταγμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ