Σάββατο 13 Οχτώβρη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΚΕ - ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ
Αλληλεγγύη στον αγώνα του λαού της Κολομβίας

Την αντιλαϊκή πολιτική της κολομβιανής κυβέρνησης, τις διώξεις, συλλήψεις, φυλακίσεις χιλιάδων πολιτικών κρατουμένων, τις δολοφονίες αγωνιστών και τη στήριξη που της παρέχει η ΕΕ μέσα από την αναβάθμιση των σχέσεών της με τη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου ΕΕ-Κολομβίας, καταγγέλλει με παρέμβασή του προς το Συμβούλιο της ΕΕ ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Τούσσας. Ταυτόχρονα, εκφράζει την αλληλεγγύη του ΚΚΕ στην πάλη του κολομβιανού λαού να σπάσει τα δεσμά της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, να κάνει ο λαός κουμάντο στον τόπο του.

Με την παρέμβασή του ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ επισημαίνει: «Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της Κολομβίας. Οι διώξεις ενάντια στο λαϊκό κίνημα, οι συλλήψεις και οι φυλακίσεις, οι δολοφονίες συνδικαλιστών και αγωνιστών, η καταπίεση συνολικά του κολομβιανού λαού. Η αναβάθμιση των σχέσεων ΕΕ - Κολομβίας με τη μονογραφή στις 23-3-2011 της συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου, ενισχύει την αντιλαϊκή κυβέρνηση της Κολομβίας, με οδυνηρές επιπτώσεις για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα της χώρας. Ο Χοακίν Πέρες Μπεσέρα, αγωνιστής με Σουηδική υπηκοότητα, και χιλιάδες άλλοι πολιτικοί κρατούμενοι παραμένουν φυλακισμένοι. Στις 14 Οκτώβρη 2012 στο Οσλο, ξεκινούν οι συνομιλίες μεταξύ των Ενόπλων Επαναστατικών Δυνάμεων της Κολομβίας - Στρατός του Λαού (FARC-EP) με την κυβέρνηση της Κολομβίας. Ωστόσο, οι FARC-EP εξακολουθούν να περιλαμβάνονται στο κατάλογο των "τρομοκρατικών οργανώσεων" της ΕΕ, ενώ συνεχίζεται το "κυνήγι μαγισσών" ενάντια σε πρόσωπα που θεωρούνται ότι σχετίζονται μαζί τους.

Ερωτάται το Συμβούλιο: Καταδικάζει τη συνεχιζόμενη επιθετικότητα της κολομβιανής κυβέρνησης, τις διώξεις, συλλήψεις, φυλακίσεις χιλιάδων πολιτικών κρατουμένων και τις δολοφονίες αγωνιστών; Προτίθεται να διαγράψει τις Ενοπλες Επαναστατικές Δυνάμεις της Κολομβίας - Στρατός του Λαού (FARC-EP) από τον κατάλογο των "τρομοκρατικών οργανώσεων" της ΕΕ; Συμφωνεί με τη λαϊκή απαίτηση για την άμεση απελευθέρωση όλων των πολιτικών κρατουμένων από τις κολομβιανές φυλακές;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ