Σάββατο 13 Οχτώβρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ-Α1
Υπόθεση για δύο

Μετά από...σαράντα κύματα που οδήγησαν σε αναβολή της 1ης αγωνιστικής εξαιτίας των απαιτήσεων από τους επιχειρηματίες του μπάσκετ, που μέσω των χρημάτων της ΕΡΤ για τα τηλεοπτικά δικαιώματα προσπαθούν να ρεφάρουν τα χρέη τους, το πρωτάθλημα μπάσκετ της Α1 ετοιμάζεται τελικά να κάνει πρεμιέρα το επόμενο τριήμερο. Και αυτό γιατί η 1η αγωνιστική θα διεξαχθεί σε τρεις δόσεις αρχής γενομένης από σήμερα και τελειώνοντας τη Δευτέρα.

Τα αποτελέσματα της εμπορευματοποίησης του αθλήματος έχουν δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια το δικό τους σκηνικό, με δύο ομάδες, Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, να παίζουν ουσιαστικά μόνοι τους για την κορυφή και τις υπόλοιπες ομάδες να αποτελούν τους ...υπόλοιπους της κατηγορίας. Ενα σκηνικό ανταγωνισμού που φυσικά πριν τον αγωνιστικό του αντίκτυπο έχει ξεκινήσει από τον οικονομικό τομέα με τους δυο να κυριαρχούν. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και στα λεφτά του κρατικού καναλιού για τα τηλεοπτικά δικαιώματα το άνοιγμα της ψαλίδας είναι χαοτικό αφού όσα θα πάρουν οι δύο αιώνιοι (περίπου 1,4 εκατ. ευρώ) θα πάρουν οι υπόλοιπες 12 ομάδες της κατηγορίας (περίπου 1,3).

Στα αγωνιστικά ζητήματα και φέτος «ερυθρόλευκοι» και «πράσινοι», αν και με πολλές διαφορές σε σχέση με τις περσινές ομάδες τους (ιδιαίτερα για το «τριφύλλι») αναμένεται εκτός συγκλονιστικού απροόπτου να κυριαρχήσουν. Στις υπόλοιπες ομάδες ο Πανιώνιος θέλει να επαναλάβει την περσινή του πορεία όταν και κατάφερε να τερματίσει πίσω από τους δυο πρωταγωνιστές, ενώ ο Κολοσσός Ρόδου θέλει για μια ακόμη χρονιά να πιστοποιήσει την αγωνιστική άνοδο των τελευταίων χρόνων. Ερωτηματικό αποτελούν οι ομάδες της Θεσσαλονίκης ΠΑΟΚ και Αρης, αφού ό,τι αγωνιστικές βλέψεις και να έχουν το θέμα είναι να ξεπεράσουν τα εξωαγωνιστικά τους προβλήματα (ειδικότερα οι κίτρινοι).

Αναλυτικά το πρόγραμμα: ΣΗΜΕΡΑ: Καβάλα-Ηλυσιακός (17.00), Περιστέρι-Πανελευσινιακός (17.00). ΚΥΡΙΑΚΗ: Κολοσσός Ρόδου-Ρέθυμνο (16.00), ΚΑΔ-Πανιώνιος (17.00), Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ (19.00 ΝΕΤ). ΔΕΥΤΕΡΑ: Αρης-Παναθηναϊκός (18.45 ΝΕΤ), Ικαρος Καλλιθέας-Απολλων Πάτρα (19.30).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ