Σάββατο 13 Οχτώβρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
Δράση για ασφαλείς δωρεάν μετακινήσεις των μαθητών

Οι εξελίξεις στο θέμα της μετακίνησης των μαθητών είναι το θέμα της σύσκεψης που διοργανώνει σήμερα στις 6 το απόγευμα η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας με τη συμμετοχή των Ομοσπονδιών της Αττικής, Συλλόγων Γονέων Μουσικών, Καλλιτεχνικών και ΣΜΕΑ, φορέων εργαζομένων και γονιών στην Ειδική Αγωγή. Η σύσκεψη πραγματοποιείται στην αίθουσα της Ομοσπονδίας Κλωστοϋφαντουργών (Χαλκοκονδύλη 37, 5ος όροφος).

Η ΑΣΓΜΕ καλεί τους φορείς να οργανώσουν τη δράση τους για:

  • Να μην υπάρξει ούτε ένα παιδί που θα χάσει έστω και μια μέρα φοίτησης στο σχολείο από τα «εμπόδια» στη μετακίνησή του τη νέα χρονιά.
  • Αμεση επίλυση του προβλήματος της μεταφοράς των μαθητών, με αξιοποίηση όλων των μέσων και του προσωπικού της κρατικής και της τοπικής διοίκησης. Δωρεάν συγκοινωνίες για τους μαθητές.
  • Δωρεάν μεταφορά όλων των μαθητών στα μέσα μαζικής μεταφοράς σε όλη τη χώρα.
  • Δημιουργία ενιαίου κρατικού φορέα για Αποκλειστικά Δημόσιο, Δωρεάν και ασφαλές σύστημα μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία τους με κατάλληλα διαμορφωμένα μέσα μετακίνησης, εξειδικευμένους οδηγούς και συνοδούς και απ' ευθείας κρατική χρηματοδότηση.
  • Οχι στην αποκέντρωση και τη μεταφορά κεντρικών αρμοδιοτήτων του κράτους στους δήμους. Η μεταφορά του μαθητή είναι υποχρέωση του Υπουργείου Παιδείας κι όχι των «τοπικών» αρχόντων και των γονιών.

Επίσης, με παρέμβασή της για το θέμα, η ομάδα Ραφήνας - Πικερμίου της ΟΓΕ, ζητά να μπει για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών. Σε ψήφισμά της σημειώνει πως το πρόβλημα της μεταφοράς είναι έντονο για τους μαθητές του Γυμνασίου - Λυκείου Πικερμίου, του Γυμνασίου - Λυκείου Ραφήνας, του ΕΠΑΛ, της ΕΠΑΣ και του 2ου Δημοτικού Ραφήνας. Τονίζει πως «οι περικοπές και η υποχρηματοδότηση της παιδείας, η εφαρμογή του "Καλλικράτη" ανοίγουν το δρόμο για τη λειτουργία του αυτόνομου σχολείου, του νέου σχολείου της αγοράς, που θα λειτουργεί με την ευθύνη των Διευθυντών» και «την τσέπη των γονιών» και διεκδικεί μεταφορά των μαθητών από και προς τα σχολεία τους, δωρεάν και με ασφάλεια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ