Σάββατο 20 Οχτώβρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ - ΙΣΡΑΗΛ
Κοινές αντιαεροπορικές ασκήσεις με... πολλούς αποδέκτες

ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Στο Ισραήλ έχουν ήδη αρχίσει να φθάνουν αμερικανικός αντιαεροπορικός και αντιπυραυλικός εξοπλισμός καθώς και οι πρώτοι Αμερικανοί στρατιώτες που θα συμμετάσχουν στις κοινές ασκήσεις, οι οποίες θα ξεκινήσουν την επόμενη βδομάδα, με τον ισραηλινό στρατό, και θα διαρκέσουν τρεις βδομάδες, κάτι που εντείνει την πολεμική ατμόσφαιρα που ούτως ή άλλως οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις καλλιεργούν σε ολόκληρη την περιοχή με επίκεντρο τη Συρία αλλά και το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, η άσκηση είναι προσανατολισμένη στην αεράμυνα και θα γίνει προσπάθεια συντονισμού του εξοπλισμού αλλά και των σχεδίων αντίδρασης των δύο πλευρών.

Στις ασκήσεις θα συμμετάσχουν 3.000 Αμερικανοί στρατιώτες και 1.000 Ισραηλινοί και θα συμπεριλαμβάνουν εκτός από προσομοιώσεις σε υπολογιστές και πέντε φάσεις με χρήση αληθινών πυρών.

Η ανακοίνωση της άσκησης συνέπεσε χρονικά με δηλώσεις Ιρανών αξιωματούχων ότι τα τελευταία χρόνια μη επανδρωμένα αεροσκάφη τους, από το Λίβανο, έχουν πολλάκις πετάξει, χωρίς να γίνουν αντιληπτά, πάνω από το Ισραήλ συλλέγοντας χρήσιμες πληροφορίες. Στο θέμα, και συγκεκριμένα στην πλέον πρόσφατη αποστολή μη επανδρωμένου αεροσκάφους, πριν από δύο περίπου βδομάδες, πάνω από το Ισραήλ, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε η λιβανική σιιτική «Χεζμπολάχ», αναφέρθηκε και ο ΓΓ του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, που χαρακτήρισε την κίνηση «ριψοκίνδυνη» εκτιμώντας ότι θέτει σε κίνδυνο τη σταθερότητα του Λιβάνου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ