Τρίτη 23 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Φωνή» του σήμερα και του αύριο...

Σ' ένα γεμάτο θέατρο, με ενθουσιασμό και παρατεταμένο χειροκρότημα, έγινε η πρεμιέρα του έργου «Ο αφέντης Πούντιλα και ο δούλος του ο Μάττι» του Μπρεχτ, που θα παίζεται από Τετάρτη μέχρι Σάββατο, στις 8 μ.μ. και Κυριακή στις στις 6 μ.μ., στο θέατρο «Τζένη Καρέζη», σε σκηνοθεσία Κώστα Καζάκου, με τον ίδιο στο ρόλο του Πούντιλα. Εκατόν δέκα πέντε σχεδόν χρόνια από τη γέννησή του (10/2/1898) και 56 χρόνια από το θάνατό του (14/5/1956), ο λόγος του Μπρεχτ εξακολουθεί να είναι η φωνή τού σήμερα και τού αύριο, καθώς πάντα θα συνομιλεί με όλους τους εκμεταλλευόμενους ανθρώπους και λαούς. Γιατί μπόρεσε να συνδέσει πλούτο σκέψης και λαϊκή απλότητα έκφρασης. Μίλησε με τρυφερότητα για την τραχύτητα αυτού του κόσμου.

Μουσική σύνθεση: Διονύσης Τσακνής. Σκηνικά - κοστούμια: Φαίδων Πατρικαλάκης. Χορογραφία: Κατερίνα Φωτιάδη. Φωτισμοί: Θανάσης Σταυρόπουλος. Αφηγητής - τραγουδιστής: Διονύσης Τσακνής. Παίζουν επίσης: Θοδωρής Γράμψας, Ντορέττα Παπαδημητρίου, Νίκος Μόσχοβος, Παύλος Ορκόπουλος, Σταμάτης Τζελέπης, κ.ά. και οι μουσικοί: Κώστας Μητρόπουλος, Γιώργος Τσιατσούλης, Πάρις Θωμόπουλος.

Στην πρεμιέρα, μεταξύ άλλων, παραβρέθηκαν ο Δ. Αρβανιτάκης (μέλος του ΠΓ τηςΚΕ του ΚΚΕ), η Ελένη Μηλιαρονικολάκη (υπεύθυνη του Πολιτιστικού Τμήματος της ΚΕ) και πολλά μέλη της ΚΕ του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ