Τρίτη 23 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
6η ΕΚΘΕΣΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ «ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΧΡΩΜΑ + ΣΙΔΕΡΟ»
Τέχνη - όπλο στον αγώνα της εργατιάς

Με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησαν και συνεχίζονται οι εκδηλώσεις στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, που συνδιοργανώνουν καλλιτέχνες και αγωνιστικά συνδικάτα και φορείς

Η τέχνη μπορεί να μετατραπεί σε ένα ακόμα ισχυρό όπλο του λαού κατά των δυναστών του. Να αναδείξει τον πρωταγωνιστικό ρόλο της εργατικής τάξης, την ιστορική της αποστολή να απελευθερώσει τα μέσα παραγωγής από τα παράσιτα τους καπιταλιστές με το αναντικατάστατο όπλο της ταξικής πάλης. Μπορεί μέσα από το πινέλο, τον πηλό, τον χαλκό, το σίδερο, τον φωτογραφικό φακό να αφυπνίσει συνειδήσεις, να συμβάλει στην οργάνωση της πάλης, να συνειδητοποιήσουν όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι τη δύναμή τους.

Αυτά ακριβώς έρχεται να σηματοδοτήσει η έκθεση εικαστικών τεχνών και φωτογραφίας «Ανθρωποι χρώμα + σίδερο 6», που ξεκίνησε την περασμένη Παρασκευή μέσα στο χώρο του ναυπηγείου ΝΑΥΣΙ στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος και θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη Κυριακή, 28 Οκτώβρη, και ήδη «μετράει» πλήθος επισκεπτών, ενώ από αύριο Τρίτη και για όλη τη βδομάδα που θα λειτουργεί, έχουν προγραμματιστεί επισκέψεις και σχολείων από την περιφέρεια του Πειραιά.

Η έκθεση διοργανώνεται για 6η συνεχή χρονιά. Τίτλος: «Οι αγώνες είναι "τέχνη" του λαού, και η τέχνη όπλο του». Κοντά 200 καλλιτέχνες της Κίνησης Εικαστικών Καλλιτεχνών «Πέρα(σ)μα», ενώνουν τις «δυνάμεις» τους μαζί με τα ταξικά συνδικάτα της Ζώνης, Επιτροπές Ανέργων και Λαϊκές Επιτροπές της πειραιώτικης περιφέρειας. Μέσα από πίνακες ζωγραφικής, γλυπτά, φωτογραφίες, αλλά και θεατρικές παραστάσεις, μουσική, όλα εμπνευσμένα από τα βάσανα των εργαζομένων, όπως η άγρια εκμετάλλευση στους χώρους δουλειάς, η ανεργία και η εξαθλίωση, αλλά εμπνευσμένα και από τους μεγαλειώδεις αγώνες τόσο των εργατών της Ζώνης, των χαλυβουργών, όσο και συνολικά της εργατικής τάξης, έρχονται να δείξουν με έμφαση και με το δικό τους τρόπο ότι ο δρόμος για τη διέξοδο περνάει μέσα από την ταξική αλληλεγγύη, μέσα από την οργάνωση και το δυνάμωμα της πάλης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ