Πέμπτη 25 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΟΝΠΕΛΙΕ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-2
Ζωντανός με ανατροπή

Zωντανός στο κυνήγι της πρόκρισης στον επόμενο γύρο του Τσάμπιονς Λίγκ έμεινε χθες ο Ολυμπιακός μετά τη σπουδαία εκτός έδρας νίκη επί της Μονπελιέ στη Γαλλία με 2-1 και μάλιστα με ανατροπή. Παράλληλα, οι «ερυθρόλευκοι» απέκτησαν προβάδισμα όσον αφορά την 3η θέση που οδηγεί στο Γιουρόπα Λιγκ. Ενα γκολ του Μήτρογλου στις καθυστερήσεις ήταν αυτό που έκρινε το παιχνίδι και αναπτέρωσε τις ελπίδες της ελληνικής ομάδας για πρόκριση. Σημαντικό ρόλο για να συμβεί αυτό έπαιξαν οι δύο αλλαγές του Ζαρντίμ στο Β' μέρος, Αμπντούν και Μήτρογλου, καθώς έδωσαν άλλον αέρα στο ρυθμό της ομάδας (σε κέντρο και επίθεση) αλλά και από συνδυασμό των δύο προήλθε το δεύτερο γκολ. Ο Ολυμπιακός στην επανάληψη και κυρίως μετά το 60' ήταν σαφώς ανώτερος απ' ό,τι στο Α' μέρος όπου οι πρωταθλητές Ελλάδας, φάνηκαν νωθροί με το βάρος να δίνεται στην άμυνα και να αρκούνται στις αντεπιθέσεις απ' όπου προήλθαν δύο ευκαιρίες (Τζιμπούρ, Μασάδο). Αντίθετα οι γηπεδούχοι φαίνονταν πιο κινητικοί. Η ίδια εικόνα υπήρξε και στις αρχές της επανάληψης με την Μονπελιέ να ανοίγει το σκορ με τον Σαρμπονιέ, ωστόσο η φάση προήλθε από χέρι του συμπαίκτη του Ουτάκα το οποίο δεν έδωσε ο Ιταλός Ορσάτο. Μετά το γκολ ο Ολυμπιακός όμως ήταν αυτός που ανέβασε την απόδοσή του, βελτιώθηκε στο χώρο του κέντρου, άρχισε να χάνει ευκαιρίες (Φουστέρ, Γκρέκο) και κατάφερε να ισοφαρίσει με τον Τοροσίδη (73'). Η μαχητικότητα των Περαιωτών στα υπόλοιπα λεπτά ήταν αυτή που τους οδήγησε στην νίκη.

ΜΟΝΠΕΛΙΕ: Πιονιέρ, Σταμπουλί, Μπεντιμό, Μ' Μπιβά, Χίλτον, Σαϊχί (85' Μαρβό), Καμπελά, Μουνιέ (62' Εστράδα), Ουτάκα, Μπελχαντά, Σαρμπονιέ (68' Καμαρά).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Κάρολ, Τοροσίδης, Χολέμπας, Μανωλάς, Κοντρέρας, Μανιάτης, Μοντέστο, Φουστέρ (88' Λυκογιάννης), Γκρέκο (60' Αμπντούν), Μασάντο, Τζιμπούρ (70' Μήτρογλου)

Στον άλλο αγώνα του ομίλου η Σάλκε νίκησε με 2-0 στο Λονδίνο την Αρσεναλ.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Σάλκε 7, Αρσεναλ 6, Ολυμπιακός 3, Μονπελιέ 1.

Αλλα αποτελέσματα: Ζενίτ-Αντερλεχτ 1-0, Πόρτο-Ντιναμό Κιέβου 3-2, Ντιναμό Ζάγκρεμπ-Παρί ΣΖ 0-2, Μάλαγα-Μίλαν 1-0, Αγιαξ-Μάντσεστερ Σίτι 3-1, Ντόρτμουντ-Ρεάλ Μαδρίτης 2-1.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ