Παρασκευή 26 Οχτώβρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Βουλευτικές εκλογές την Κυριακή

ΚΙΕΒΟ.--

Βουλευτικές εκλογές διεξάγονται αύριο στην Ουκρανία, των 45 εκατομμυρίων κατοίκων, όπου το τελευταίο διάστημα υπάρχουν διεργασίες για ενσωμάτωση της χώρας στον ιμπεριαλιστικό οργανισμό του ΝΑΤΟ αλλά και προσπάθειες απαγόρευσης σοβιετικών συμβόλων, κάτι που συναντά την έντονη λαϊκή αντίθεση.

Αύριο, οι εκλογείς καλούνται να επιλέξουν ανάμεσα σε 22 κόμματα, ώστε να εκλέξουν τους 450 βουλευτές, οι μισοί εκ των οποίων εκλέγονται με τις κομματικές λίστες και οι άλλοι μισοί από τις μονοεδρικές περιφέρειες. Συνολικά θα υπάρξουν 33.540 εκλογικά τμήματα και χιλιάδες διεθνείς παρατηρητές για να ελέγξουν τη εκλογική διαδικασία, ενώ ήδη υπάρχουν καταγγελίες για εξαγορά ψήφων, η οποία κυμαίνεται στα 50 δολάρια το «κεφάλι».

Σύμφωνα με πρόσφατες δημοσκοπήσεις, το «Κόμμα των Περιοχών» του Προέδρου Βίκτορ Γιανούκοβιτς φαίνεται να λαμβάνει το 23%, η «Πατρίδα» της πρώην πρωθυπουργού και πρωτοστάτη στη λεγόμενη «Πορτοκαλί Επανάσταση» που έχει καταδικαστεί σε 7ετές κάθειρξη για διαφθορά Γιούλια Τιμοσένκο το 15%, η «Δημοκρατική Συμμαχία για Μεταρρυθμίσεις» (UDAR, το αρκτικόλεξο δηλώνει τη λέξη «Χτύπημα») το 15%, το κόμμα «Η Ουκρανία Μας» του πρώην Προέδρου Βίκτορ Γιουστσένκο που επίσης πρωτοστάτησε στη «Πορτοκαλί Επανάσταση» μόλις το 2%, ενώ απρόβλεπτο φαίνεται να είναι το ποσοστό που θα λάβει το εθνικιστικό κόμμα «Ελευθερία». Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ουκρανίας, που κατεβαίνει με το σύνθημα «Να επιστραφεί η χώρα στο λαό» έχει 10%. Τα υπόλοιπα κόμματα εμφανίζονται να λαμβάνουν κάτω του 2%.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ