Παρασκευή 26 Οχτώβρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Εντείνονται οι συγκρούσεις

ΚΑΜΠΟΥΛ.-

Εντείνονται οι συγκρούσεις των αφγανικών δυνάμεων ασφαλείας με δυνάμεις των Ταλιμπάν, καθώς προσπαθούν να παρουσιάσουν «επιτυχίες» ενόψει της δήθεν παράδοσης της εξουσίας από τις δυνάμεις κατοχής και την αποχώρηση των ξένων στρατιωτικών δυνάμεων μέχρι το 2014. Χτες οι αφγανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι σκότωσαν τουλάχιστον 25 «μαχητές των Ταλιμπάν», μεταξύ των οποίων και τον φερόμενο ως «σκιώδη κυβερνήτη» της επαρχίας Φαριάμπ, μουλά Γιάαρ Μοχάμεντ. Στις συγκρούσεις που πραγματοποιήθηκαν σκοτώθηκαν και πέντε Αφγανοί αστυνομικοί.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στις περιοχές που ελέγχουν οι Ταλιμπάν ορίζουν τοπικούς άρχοντες, σε μία μορφή παράλληλης εξουσίας, εισπράττοντας φόρους και εφαρμόζοντας τον ισλαμικό νόμο. Αυτός ο τρόπος εξουσίας αποτελεί ακόμα μία δικαιολογία για τους ιμπεριαλιστές, που ισχυρίζονται ότι επιχειρούν την απελευθέρωση του αφγανικού λαού, εντείνοντας την αιματοχυσία.

Την ίδια στιγμή οι Ταλιμπάν οξύνουν τις επιθέσεις τους και ιδιαίτερα με ανθρώπους μέσα από τις αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας, με τον μουλά Ομάρ να καλεί «κάθε γενναίο Αφγανό στις τάξεις των ξένων δυνάμεων και των Αφγανών μισθοφόρων τους... να πλήξει» τις κυβερνητικές και τις νατοϊκές δυνάμεις, ζητώντας να επεκταθεί η διείσδυση Ταλιμπάν στις «τάξεις του εχθρού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ