Τετάρτη 7 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κρούσματα αστυνομικής βίας

Καταγγελία η οποία αφορά ξυλοδαρμό τουρίστα από αστυνομικούς ερευνούν οι αρχές. Πρόκειται για την καταγγελία 29χρονου Νεοζηλανδού τουρίστα, που ισχυρίζεται ότι έπεσε θύμα βίαιου ξυλοδαρμού από ένστολους στο διάστημα των διακοπών του στα Χανιά. Οπως ο ίδιος αναφέρει, δυο ένστολοι τον υποχρέωσαν να μπει σε ένα αυτοκίνητο αφού του σκέπασαν το πρόσωπο. Στη συνέχεια τον οδήγησαν στο τμήμα και αφού του επιτέθηκαν χτυπώντας τον βίαια, του πήραν το πορτοφόλι. Ο 29χρονος σημειώνει ότι οι ένστολοι τον απείλησαν, λέγοντας του ότι δεν θα βγει από τα χέρια τους ζωντανός, ενώ τον πέταξαν σε ένα κελί χωρίς να του πουν γιατί τον συνέλαβαν.

Η ιστορία του νεαρού δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «New Zealand Herald». Σε σχετική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρεται πως καμία αστυνομική υπηρεσία της Κρήτης δεν έχει επιληφθεί περιστατικού ή συμβάντος που να σχετίζεται με τον καταγγέλλοντα, ενώ αλλοδαπός, με τα στοιχεία ταυτότητας του καταγγέλλοντα, προσήχθη την 21 Οκτώβρη 2012 στο κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων, από προσωπικό του Λιμενικού Σώματος.

Με καθυστερημένη ανακοίνωση η ΕΛ.ΑΣ. ενημέρωσε για ανάλογο περιστατικό που συνέβη τον περασμένο Γενάρη. Συγκεκριμένα, απαντά σε 4λεπτο βίντεο του CNN, στο οποίο γίνεται λόγος για άσκοπη χρήση βίας από την ΕΛ.ΑΣ. κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο του ρεπορτάζ προβάλλεται επίσης το ερασιτεχνικό βίντεο που κατέγραψε με την κάμερά του σκηνοθέτης και δείχνει τη βίαιη προσαγωγή πολίτη. Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με το βίντεο που προβλήθηκε στους τηλεοπτικούς σταθμούς CNN αλλά και του ΒΒC, αναφέρει πως το περιστατικό συνέβη αρχές Γενάρη στην πλατεία Αττικής. Το βίντεο αυτό χρησιμοποιήθηκε ως απόσπασμα σε ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε σε φεστιβάλ κινηματογράφου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ