Τρίτη 13 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑΣ
Μεγαλοστομίες για «ανάπτυξη» και «επενδύσεις»

Μια ολιγόλογη πρωθυπουργική δήλωση για «λαϊκή κατανάλωση», περί ξένων επενδύσεων και νέου παραγωγικού μοντέλου, προέκυψε χτες από την πολύωρη διευρυμένη σύσκεψη στο υπουργείο Ανάπτυξης - Ανταγωνιστικότητας - Μεταφορών - Υποδομών και Δικτύων στην οποία συμμετείχαν, εκτός του Κ. Χατζηδάκη, και οι επικεφαλής συναρμόδιων... αναπτυξιακών υπουργείων.

Μετά τη σύσκεψη, που ξεκίνησε στη 1 μετά το μεσημέρι για να ολοκληρωθεί περίπου στις 7 το απόγευμα, ο Αντ. Σαμαράς περιορίστηκε να δηλώσει ότι «η προσέλκυση ξένων επενδύσεων και η δημιουργία του σύγχρονου ελληνικού παραγωγικού αναπτυξιακού μοντέλου έχει ήδη ξεκινήσει».

Οσο για το περιεχόμενο της συνάντησης, επισήμανε ότι «σε πρώτη φάση συζητήσαμε τα θέματα εκείνα τα οποία θα μπορέσουν να προσδώσουν αυτόν τον αναπτυξιακό δυναμισμό στον τόπο», για να προσθέσει ότι «ο στόχος είναι ένας: να μπούμε στην καινούργια σελίδα, που λέγεται Ανάκαμψη - Ανάπτυξη», προκειμένου, μεταξύ άλλων, να βρουν θέσεις εργασίας «τα νέα παιδιά». Τα ίδια παιδιά που η μνημονιακή πολιτική της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ καταδικάζει - μαζί με τους γονείς τους - σε μισθούς πείνας, χωρίς ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα, με εργασιακές σχέσεις «απογυμνωμένες» από κάθε προστασία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ