Πέμπτη 15 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
24ωρο
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΜΑΡΙΑ ΓΕΩΡΓΑΤΟΥ
ΜΑΡΙΑ ΓΕΩΡΓΑΤΟΥ
φωτό

Στη μνήμη του αγαπημένου μας συντρόφου ΑΧΙΛΛΕΑ ΜΠΛΑΝΑ, προσφέρουμε στο Κόμμα μας το ΚΚΕ 80 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση.

Φώφη - Γιάννης Αντωνίου

***

φωτο 2

Στη μνήμη των γονιών μου ΚΩΣΤΑ (ψευδώνυμο Αθάνατος) και ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ (ψευδώνυμο Χρύσα) ΖΗΣΑΚΗ από την Κυανή Εβρου (προσφύγων του 1922 από το Ζαλουφάκι, Ανατολική Θράκη), αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και μαχητών του ΔΣΕ, προσφέρουμε στο ηρωικό μας ΚΚΕ 200 ευρώ.

Τα παιδιά τους, Τασούλα και Σίμος

***

Στις 24 Ιούνη 2012 πέθανε στη Σόφια η ΔΗΜΗΤΡΑ (Δημητρούλα) ΜΑΝΙΑΤΣΙΔΟΥ - ΤΟΠΑΛΟΥΔΗ . Στις 27 Σεπτέμβρη έκλεισε ένας χρόνος από το θάνατο του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΟΠΑΛΟΥΔΗ. Επίσης, σε ηλικία 100 χρονών στις 15 του Οκτώβρη του 2011 «έφυγε» από τη ζωή η ΒΑΓΙΑ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΤΟΠΑΛΟΥΔΗ. Ο ΛΕΟΝΤΑΡΑΚΗΣ ΤΟΠΑΛΟΥΔΗΣ σκοτώθηκε το 1948 στο ΔΣΕ. Στις 27 του Μάη 1989 πέθανε στη Βουδαπέστη ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΟΠΑΛΟΥΔΗΣ του Δημήτρη. Σε ηλικία 64 χρόνων στις 30 Ιούλη του 2003 πέθανε ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΟΛΥΜΕΡΙΔΗΣ του Λάμπρου. Σε ηλικία 78 χρόνων στις 19 Ιούνη 1978 έφυγε από τη ζωή η ΔΑΦΝΗ ΠΟΛΥΜΕΡΙΔΟΥ. Τέλος, ο ΛΑΜΠΡΟΣ ΠΟΛΥΜΕΡΙΔΗΣ σκοτώθηκε στο ΔΣΕ το 1948.

Στη μνήμη τους, όλων, προσφέρουμε 100 ευρώ, μέσω ΚΟ Ζωγράφου.

Πολυμερίδης Γιώργος και Χρυσούλα

***

φωτο 2

Στην οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ προσφέρω 300 ευρώ. Το πλάνο της εξόρμησης θα το υπερκαλύψουμε. Τιμώντας, αναφέρομαι και στη μνήμη των γονιών μου: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΓΕΩΡΓΑΤΟΥ και ΜΑΡΙΑΣ (ΓΕΩΡΓΑΤΟΥ), στη μνήμη των αδελφών μου: ΣΠΥΡΟΥ, ΠΑΝΑΓΗ και ΕΡΑΣΜΙΑΣ, όλων αγωνιστών της Εθνικής μας Αντίστασης με αξιόλογη δράση, υπέστησαν κατατρεγμούς, φυλακίσεις, εξορία σε Ικαρία, Λήμνο, Μακρονήσι.

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΓΕΩΡΓΑΤΟΣ
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΓΕΩΡΓΑΤΟΣ
Επίσης αναφέρομαι στη μνήμη των συντρόφων στελεχών του ΚΚΕ, καθηγητών της επαρχίας Παλικής Ληξουρίου που εκτελέστηκαν από τους Γερμανούς κατακτητές: ΠΑΔΑ ΒΑΓΓΕΛΗ (Καμιναράτα), ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ ΑΝΔΡΕΑ (Ληξούρι), ΡΑΤΣΙΑΤΟ ΔΙΟΝΥΣΗ (Αγία Θέκλα), ΚΟΥΡΟΥΚΛΗ ΕΥΘΥΜΙΟ (Χαβριάτα), ΠΟΛΑΤΟ ΔΗΜΗΤΡΗ («Μικιάς») δάσκαλος (Ματζαβινάτα).

Διονύσης Γεωργάτος

***

φωτό

Πέρασε ένας χρόνος χωρίς το σύντροφό μας, ΕΞΑΡΧΟ ΑΛΕΚΟ, μέλος του ΚΚΕ και, πρόεδρο, για 5 χρόνια, του παραρτήματος Κυψέλης του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας. Στους αγώνες μάς συντροφεύει η θύμησή του, είναι πάντα παρών. Στάθηκε παράδειγμα αγωνιστικότητας και ανιδιοτέλειας για τους νεότερους συντρόφους.

Στη μνήμη του και δίνοντας υπόσχεση ότι θα συνεχίσουμε πιο αποφασιστικά να γίνουν πράξη τα ιδανικά του σ. Αλέκου για την ανατροπή του βάρβαρου καπιταλιστικού συστήματος, για το σοσιαλισμό - κομμουνισμό, οι σύντροφοι και φίλοι σου από την ΚΟΒ Οικοδόμων Α' Αθήνας προσφέρουν στο Κόμμα του, το ΚΚΕ, 260 ευρώ.


ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΜΠΛΑΝΑΣ
ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΜΠΛΑΝΑΣ

ΕΞΑΡΧΟΣ ΑΛΕΚΟΣ
ΕΞΑΡΧΟΣ ΑΛΕΚΟΣ

ΖΗΣΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΖΗΣΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

ΖΗΣΑΚΗ ΧΡΥΣΟΥΛΑ
ΖΗΣΑΚΗ ΧΡΥΣΟΥΛΑ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ