Πέμπτη 15 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ALTER
Σε αναμονή οι εργαζόμενοι

Εν αναμονή των εξελίξεων βρίσκεται η πλειοψηφία των εργαζομένων στο ALTER, μετά τη φερόμενη κίνηση του ιδιοκτήτη Γιώργου Κουρή, να έρθει σε συμφωνία με 250 εργαζομένους (από τους 670), προκειμένου να επαναλειτουργήσει το κανάλι τον ερχόμενο μήνα.

Η εργοδοσία του τηλεοπτικού σταθμού οφείλει στο σύνολο των εργαζομένων μισθούς πάνω από χρόνο, καθώς και αποζημιώσεις, ενώ η εταιρεία «Ελεύθερη Τηλεόραση» βρίσκεται σε διαδικασία εκδίκασης αιτήματος για υπαγωγή στο άρθρο 99. Προχτές, δημοσιογράφοι του σταθμού, που ενημερώθηκαν για τις κινήσεις του Γ. Κουρή, πραγματοποίησαν συνέλευση, κατά την οποία εξέφρασαν την αγωνία τους, ενώ έκδηλη ήταν η αναστάτωση και η δυσπιστία τους για τις ...επόμενες κινήσεις του ιδιοκτήτη.

Αποφασίστηκε, μαζί με την ΕΣΗΕΑ, να προσφύγουν στο υπουργείο Εργασίας, ζητώντας τριμερή συνάντηση, καθώς και στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας και το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Στο μεταξύ, σήμερα το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί συνάντηση της διοίκησης του τηλεοπτικού σταθμού με την ΕΣΗΕΑ.

Σύμφωνα με τους δημοσιογράφους, που συμμετείχαν στη συνέλευση, περίπου 250 εργαζόμενοι του καναλιού (η πλειοψηφία τους είναι τεχνικοί) έχουν υπογράψει έγγραφο, με το οποίο παραχωρούν στη διοίκηση το δικαίωμα επαναλειτουργίας του καναλιού, χωρίς όμως να τους έχουν καταβληθεί δεδουλευμένα, που απαιτούσαν. Ο σταθμός, όπως ειπώθηκε, θα εκπέμψει όχι από τις εγκαταστάσεις του Περιστερίου αλλά από τον Ταύρο. Σε ό,τι αφορά τους υπόλοιπους εργαζόμενους που δεν ανήκουν στους 250, σε αυτούς θα καταβληθούν δεδουλευμένα και αποζημιώσεις - προφανώς «κουρεμένα» - εφόσον η εταιρεία υπαχθεί στο άρθρο 99. Σύμφωνα με τη νομική υπηρεσία της ΕΣΗΕΑ, ο σταθμός δεν μπορεί να επαναλειτουργήσει, καθώς εκκρεμούν οι απαιτήσεις των τραπεζών και ασφαλιστικά μέτρα, που έχουν καταθέσει εργαζόμενοι και προμηθευτές, αλλά και σχετικές προσωρινές διαταγές που έχουν εκδώσει τα δικαστήρια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ