Παρασκευή 16 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Θέατρο για παιδιά και μεγάλους
«Σπείρα Σπείρα με σπιρούνια»
«Σπείρα Σπείρα με σπιρούνια»
  • Στην παιδική Σκηνή του θεάτρου «Χελώνα» ανεβαίνει, αύριο, η παράσταση «Σπείρα - Σπείρα με σπιρούνια». Κάθε Κυριακή (12 μ. 5 μ.μ.). «Ο παπουτσωμένος γάτος», «Τραπεζάκι στρώσου» «Η χρυσή χήνα», των αδερφών Γκριμ, και ο παραδοσιακός μύθος μας «Ο ψαράς και η γυναίκα του», διασκευασμένα από την Λίνα Νικολακοπούλου, μελοποιημένα από τον Σταμάτη Κραουνάκη , με τη «Σπείρα Σπείρα». Μια παράσταση με ρυθμό, κίνηση, χρώμα, τραγούδι, χαρά και μνήμες από το συλλογικό μας παρελθόν που δίνει την ευκαιρία στα παιδιά ν' ακούσουν, να μάθουν και να παίξουν, και μέσα από τις μελωδίες και τον έμμετρο λόγο να εξοικειωθούν με το τραγούδι και το θέατρο.
  • Η Νεανική Σκηνή του θεάτρου «Ακροπόλ», ανεβάζει (19/11, 9 μ.μ.) το έργο του Θόρντον Ουάιλντερ «Η μικρή μας πόλη», σε σκηνοθεσία Τάκη Τζαμαριά. Η παράσταση θα παρουσιάζεται και σε Γυμνάσια και Λύκεια.
  • Στη Β' Σκηνή του Θεάτρου «Ανεσις», κάθε Δευτέρα, Τρίτη παρουσιάζεται η παράσταση «Μόλλυ Σουήνυ» του Μπράιαν Φρίελ. Μετάφραση Ερρίκου Μπελιέ, σκηνοθεσία Κοραή Δαμάτη. Παίζουν: Ευδοκία Ρουμελιώτη, Γιώργος Πυρπασόπουλος, Δημήτρης Καραμπέτσης.
  • Ο θίασος «Θεώρημα» παρουσιάζει στο θέατρο «Αλμα» (Δευτέρα, Τρίτη) τις «Βρώμικες ιστορίες» του Τσαρλς Μπουκόβσκι. Παίζουν: Γιώργος Χριστοδούλου, Νόνη Ιωαννίδου, Οθωνας Μεταξάς. Σκηνοθεσία Πέρη Μιχαηλίδη.
  • Το καυστικά σατιρικό σπονδυλωτό έργο του Ντάριο Φο «Mistero Buffo» παρουσιάζει, στο «Θησείον», η ομάδα «Επτάρχεια» του Θωμά Μοσχόπουλου. Παίζουν: Αννα Καλαϊτζίδου, Αννα Μάσχα, Κώστας Μπερικόπουλος, Αργύρης Ξάφης, Θάνος Τοκάκης, Γιώργος Χρυσοστόμου.
  • Στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης - Γκαράζ (Πειραιώς 206), το «Low Budget Festival» παρουσιάζει το έργο «Θα σε πάρει ο δρόμος» του Σάκη Σερέφα (19, 20, 21/ 11). Σκηνοθεσία: Ενκε Φεζολάρι. Παίζουν: Αντώνης Φραγκάκης, Νεκταρία Γιαννουδάκη, Τζένη Θεωνά, Εύα Κοτανίδη, Μαρία Σκαφτούρα, Βασίλης Μαργέτης.
  • «Ο Artaud θυμάται τον Hitler και το Cafe Roman» του Tom Peuckert παρουσιάζεται (κάθε Δευτέρα, Τρίτη), στο «Νέο Ελληνικό Θέατρο». Σκηνοθεσία Δημήτρη Καντιώτη. Μετάφραση Συμεών Γρ. Σταμπουλού. Σκηνικά - κοστούμια Ηλία Λόη, φωτισμοί Χριστίνας Θανάσουλα. Παίζει ο Νίκος Παντελίδης. Επί σκηνής ο Αλέξανδρος Μποτίνης παίζει διασκευασμένα για τσέλο έργα των Μότσαρτ και Νόμι. Τραγουδά ο Andre Maia.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ