Τετάρτη 21 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Δηλητήριο στο μυαλό των εργαζομένων

Εδώ και μερικούς μήνες, έχουν αρχίσει τα προγράμματα «κοινωφελούς εργασίας» σε διάφορους Δήμους και Περιφέρειες της Ελλάδας. Σ' αυτά τα προγράμματα, δουλεύουν άνεργοι για 5 μήνες με μισθό 625 ευρώ και κανένα άλλο δικαίωμα σε άδεια, δώρα κ.τ.λ.

Σ' αυτά τα πλαίσια, πρόσφατα ξεκίνησε το πρόγραμμα «Ενημέρωση - Ευαισθητοποίηση των πολιτών της Αττικής για την ανακύκλωση - κομποστοποίηση» που υλοποιείται απ' το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ και την Περιφέρεια Αττικής.

Απ' την εκπαίδευση ακόμα, ξεκίνησε η επίθεση στη συνείδηση των εργαζομένων και μάλιστα με μανδύα... οικολογικό, από εκπρόσωπο της ΜΚΟ «Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης».

Σταχυολογούμε: Οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες καθαριότητας των Δήμων, είναι ενάντια στην ανακύκλωση γιατί θέλουν να δουλεύουν μόνο 1,5 ώρα τη μέρα! Επίσης, οι εργαζόμενοι των Δήμων ξύνονται, είναι άχρηστοι... και «πλεονάζοντες»!

Πέρα από τη συκοφάντηση των εργαζομένων, δεν παρέλειψε να αναπαραγάγει ξοφλημένες θεωρίες περί «διαρθρωτικού προβλήματος» της ανεργίας. Πολλές φορές, μάλιστα, παρακίνησε τους εργαζόμενους να αξιοποιήσουν όσα μάθουν σ' αυτό το πρόγραμμα για να φτιάξουν οι εργαζόμενοι δικές τους επιχειρήσεις για να πουλάνε στους Δήμους «ενημέρωση για την ανακύκλωση», γιατί οι προσλήψεις τελείωσαν!

Απ' αυτό το παράδειγμα, φαίνεται πως τα προγράμματα αυτά, δε στοχεύουν μόνο στο να διαλύσουν τις εργασιακές σχέσεις, αλλά και να δηλητηριάσουν τα μυαλά και τις συνειδήσεις των χιλιάδων ανέργων που συμμετέχουν σ' αυτά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ