Παρασκευή 23 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΒΟΛΟΣ
Πολλά ερωτήματα σε υπόθεση με μολότωφ

Πολλά ερωτήματα δημιουργούνται, με αφορμή ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκε χτες στην εφημερίδα «Καθημερινή». Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τη νύχτα της 15ης Νοέμβρη, αστυνομικοί της Ασφάλειας Βόλου εντόπισαν 22χρονο να μεταφέρει με το αυτοκίνητό του βόμβες μολότοφ και φυσίγγια. Στην κατάθεσή του στην Αστυνομία φέρεται καταρχήν να ομολόγησε ότι στόχος του ήταν να πυρπολήσει αυτοσχέδιο τζαμί στο Βόλο. Επιπλέον, ισχυρίστηκε ότι ενεργούσε κατ' εντολή μελών της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι κατά καιρούς του εξασφάλιζαν μεροκάματα σε αγροτικές εργασίες. «Εκανε διάφορες αγροτικές δουλειές στις οποίες τον έστελναν μέλη της Χρυσής Αυγής. Εξασφάλιζε έτσι 5-10 μεροκάματα που χρειαζόταν για να συντηρεί την οικογένειά του. Είναι παντρεμένος και έχει ένα παιδί 14 μηνών», δήλωσε σχετικά στην εφημερίδα ο ίδιος ο συνήγορός του Δημήτρης Γκούβας.

Στις καταθέσεις του σε Αστυνομία και ανακριτή ο 22χρονος Ζ. Μ. «αθώωσε» τους δύο συγκατηγορούμενούς του, 21 και 26 ετών, που συνελήφθησαν το ίδιο βράδυ. Ωστόσο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας σε έρευνα στα σπίτια τους βρέθηκαν εφημερίδες της Χρυσής Αυγής, φυλλάδια και φέιγ βολάν με προπαγανδιστικό υλικό της οργάνωσης. Ταυτόχρονα, όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ. κατασχέθηκαν επίσης δύο μαχαίρια, κουκούλες «φουλ-φέις» και κενά μπουκάλια.

Οι τρεις νεαροί εντοπίστηκαν ξημερώματα της 15ης Νοέμβρη να κινούνται ύποπτα στους δρόμους του Βόλου. Σύμφωνα με την αρχική εκδοχή της ΕΛ.ΑΣ. είχαν υποβληθεί σε τυχαίο έλεγχο από άνδρες της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ). Στην πραγματικότητα, όμως, (όπως αναφέρει η εφημερίδα) οι κινήσεις των τριών εκείνη τη νύχτα της 15ης Νοεμβρίου τελούσαν υπό παρακολούθηση αρκετή ώρα πριν την προσαγωγή τους.

Στο ίδιο δημοσίευμα της ,Καθημερινής» αναφέρεται ότι: ο 22χρονος ομολογεί ότι σκοπός του ήταν να πυρπολήσει το τζαμί. Ο συνήγορός του δήλωσε στην εφημερίδα ότι συνελήφθη ενώ επέστρεφε στο σπίτι του. Μετά την απολογία τους στον ανακριτή οι τρεις νεαροί (δύο κάτοικοι Βόλου, ένας Λάρισας) αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Η Χρυσή Αυγή εξέδωσε ανακοίνωση που αναφέρει ότι «τα δημοσιεύματα που συσχετίζουν το νόμιμο πολιτικό κόμμα της Χρυσής Αυγής με οποιαδήποτε παράνομη δραστηριότητα είναι ψευδή και ανυπόστατα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ